Alkmaar · 26 juli 2023

Connexxionbussen rijden op zonne-energie van De Meent

Connexxionbussen rijden op zonne-energie van De Meent

ALKMAAR – Een mijlpaal! Na een onderzoek door TNO, Transdev en Connexxion lukte het om bussen van Connexxion op zonne-energie van Sportcomplex De Meent te laten rijden. Zo blijft de cirkel van het opwekken en gebruiken van energie kort. Deze manier van omgaan met energie is uniek in Alkmaar.

(bron: Gemeente Alkmaar)

Connexxion rijdt al een tijd met elektrische bussen en wil zo duurzaam mogelijke energie gebruiken. De zonne-energie van Sportcomplex De Meent voldoet aan die wens. Dit was nog een hele uitdaging, maar het is gelukt om overdag tussen de lijnritten door, momenten te vinden om de bussen te laden. De opgewekte energie van de zon kan dan direct worden gebruikt.

2.650 zonnepanelen
Sportcomplex De Meent verduurzaamt flink. Zo zijn er met de bijdrage vanuit POCITYF onder andere door het neerzetten van twee carports overdekt met zonnepanelen een extra 918 zonnepanelen gerealiseerd. Hiermee liggen er op en rondom het sportcomplex 2650 zonnepanelen. Sportcomplex De Meent wil de duurzaam opgewekte energie delen. In Connexxion is een partner gevonden om het waar te maken.

Project POCITYF
In 2019 kregen verschillende organisaties in en rond Alkmaar, een grote Europese subsidie via project POCITYF. Gemeente Alkmaar en Connexxion hoorden bij deze organisatie. POCITYF wil laten zien hoe historische steden energiepositief kunnen worden. Dit houdt in dat een gemeente meer energie levert dan dat zij verbruikt. Connexxion, Sportcomplex De Meent en de gemeente Alkmaar zijn blij met de samenwerking. Zij hopen dat meer bedrijven hun voorbeeld volgen, zodat Alkmaar energie-positief kan worden.

Lees meer op: www.alkmaar.nl/duurzaam/energietransitie/pocityf.

error: Content is protected !!