Alkmaar · 4 juni 2024

Danouk uit Alkmaar eert overleden vader tijdens Alpe d’HuZes (VIDEO)

Ivar, de vader van Danouk, overleed in 2023 aan kanker. Hij was de reden dat Danouk ooit op de mountainbike en racefiets gestapt is. Samen hebben ze veel mooie fietsritjes mogen beleven. Daarom wil Danouk op 6 juni maar liefst zes keer fietsend de Alpe d’Huez op, met haar vader in gedachten. Dat doet ze samen met collega’s en voormalig wielrenster Roxane Knetemann. Met maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor meer onderzoek naar kanker. Haar beklimming tijdens Alpe d’HuZes is die dag live te volgen op SBS6 en Radio 10.

Iets terugdoen
Dankzij een nieuw medicijn heeft de vader van Danouk, ondanks dat hij aan kanker leed, toch nog een kwalitatief goed leven kunnen leiden. Daar is Danouk dankbaar voor: “Daarom wil ik met mijn deelname aan Alpe d’HuZes iets terugdoen. Dat hij ondanks zijn ziekte nog een goed leven had, was nooit mogelijk geweest als er niet zoveel onderzoek naar de behandeling van kanker was gedaan.” Ook haar collega’s van Kop-Zorg fietsen mee. Dit is een centrum voor kinderen en jongvolwassenen met psychosociale problemen, waar ook haar vader aan verbonden was.

Live bij SBS6 en Radio 10
Deze editie van Alpe d’HuZes is op 6 juni van 10.00 uur tot 17.45 uur live te volgen op SBS6. Negen bekende Talpa-gezichten trotseren ook de berg, ieder samen met een deelnemer die zelf een dierbare verloren heeft aan kanker of zelf ziek is (geweest). Naast Roxane Knetemann zijn dat Johnny de Mol, Leo Alkemade, Dennis van der Geest, Ronald Molendijk, Leontien van Moorsel, Dyantha Brooks, Winston Gerschtanowitz en Manuel Venderbos. Noa Vahle, Evelien de Bruijn, en ook Johnny de Mol, Roxane Knetemann en Manuel Venderbos doen verslag van het evenement.


Over Alpe d’HuZes
Alpe d’HuZes is een jaarlijks sportevenement voor KWF Kankerbestrijding dat op de Franse berg Alpe d’Huez plaatsvindt. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ fietsen, hardlopen of wandelen duizenden deelnemers de Alpe d’Huez tot zes keer op en af. Ze doen dit alleen of samen met een team. Ook hebben de deelnemers de uitdaging om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen voor belangrijk kankeronderzoek. Sinds 2006 heeft Alpe d’HuZes meer dan 200 miljoen euro aan sponsorgelden opgehaald. Talpa Network support Alpe d’HuZes sinds 2020.

Doneren en meer informatie lezen over de BN’ers en hun buddies kan via sbs6.nl/doneren. Meer informatie over Alpe d’HuZes is te vinden op opgevenisgeenoptie.nl.

Uitzending: donderdag 6 juni van 10.00 uur tot 17.45 uur, live op SBS6 en het YouTube-kanaal van SBS6: youtube.com/sbs6. Ook Radio 10 besteedt de hele dag aandacht aan het evenement.

Bekendmaking donaties: donderdag 6 juni in uitzending van De Oranjezomer om 21.30 uur op SBS6 en live rond 19.45 uur op Radio 10.

error: Content is protected !!