Alkmaar / Sport · 20 februari 2024

Deze voorjaarsvakantie is het Alkmaars IJsplein bij De Meent een gezellige plek voor families op het ijs!

Op veler verzoek organiseert Akmaar Sport ook in de voorjaarsvakantie het Alkmaarse IJsplein op ijsbaan De Meent. Van maandag- tot en met vrijdagmiddag wordt de Alkmaarse 400-meterbaan omgetoverd tot een gezellige plek voor families op het ijs.

Tijdens het Alkmaarse IJsplein bruist de ijsbaan van gezelligheid. Ouders en grootouders laten kinderen kennis maken met het ijs tijdens de vele spelletjes voor schaatsers en niet schaatsers. Vandaar dat aan de oproep gehoor is gegeven en Alkmaar Sport ook in de voorjaarsvakantie het toegankelijke familiefestijn organiseert.

Alkmaarse IJsplein

Op de Alkmaarse ijsbaan is tijdens het familieschaatsen van alles mogelijk. Bezoekers mogen een eigen sleetje meenemen en Alkmaar Sport biedt diverse spellen aan op het ijs. Het programma varieert gedurende de week. Er zijn materialen om te curlen, er staan er fietsjes op het ijs voor ice biken, de baan biedt de mogelijkheid tot ijshockey, er zijn bruggetjes en poortjes en er een basketbalnet op de baan. Ook is er ruimte voor schaatslessen verzorgd door schaatsschool InBalans. Tijdens het familieschaatsen in de middag is het niet mogelijk om rondjes te schaatsen of te trainen.

Discoschaatsen

De Meent biedt in de ijshal van maandag tot en met vrijdagmiddag ruimte voor het discoschaatsen. Er klinkt gezellige muziek uit de speakers en discolampen verlichten de hal. En een dagje wintersport in eigen land sluit je natuurlijk af met warme chocomel met slagroom in de horecagelegenheid.

Meer informatie

Informatie over openingstijden en tarieven tijdens de voorjaarsvakantie is te vinden op www.demeentalkmaar.nl/voorjaarsvakantie. Geen schaatsen? Op de website is ook informatie te vinden over de schaatsverhuur van FortysixSports in De Meent.

De ochtenden en avonden houdt de ijsbaan beschikbaar voor recreatieschaatsers die hun conditie op peil willen houden in de buitenlucht.

error: Content is protected !!