Alkmaar / Cultuur / Streekagenda · 10 september 2024

DJ Dimitri viert 40 jaar in het vak met uniek optreden in Podium Victorie

DJ Dimitri viert 40 jaar in het vak met uniek optreden in Podium Victorie

ALKMAAR – Lokale held DJ Dimitri drukt al vier decennia lang een stempel op het internationale nachtleven en staat daar op 20 september bij stil met een uniek optreden in de grote zaal van Podium Victorie. Met behulp van visuals en natuurlijk muziek neemt hij zijn publiek mee op reis langs de hoogtepunten van veertig jaar carrière.

Grondlegger

Al sinds de jaren 80 staat Dimitri aan de top van de elektronische muziekscene. Als pionier van de Nederlandse housescene speelde hij een cruciale rol in de opkomst van house en techno, met sets in de iconische club RoXY. Hier introduceerde hij nieuwe muzikale stromingen als house, techno en drum ’n bass die hij moeiteloos aan elkaar draaide en daarmee de basis legde voor het moderne nachtleven. Van RoXY stroomde hij door naar Chemistry, Twilo in New York en natuurlijk club Trouw in Amsterdam – Dimitri heeft in de meest legendarische clubs gedraaid en overal waar hij stond zijn unieke stempel gedrukt.

DJ Dimitri viert 40 jaar in het vak met uniek optreden in Podium Victorie


Volle zalen

Naast memorabele sets heeft de DJ ook internationaal naam gemaakt door als eerste Nederlandse DJ ooit de top 10 van de DJMag binnen te komen. Hiermee maakte hij het pad vrij voor een nieuwe generatie Nederlandse DJ’s die de wereldwijde charts zijn gaan domineren.

Nu, veertig jaar later, draait Dimitri nog steeds volle zalen plat, maar het is ook tijd om stil te staan bij deze indrukwekkende mijlpaal in zijn carrière. Dat doet hij met een tour langs meerdere zalen door het land – The Celebration of a Lifetime. In podium Victorie brengt hij  muziek en visuals samen tot een mix van verleden, heden en toekomst.

Er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor deze avond, meer informatie is te vinden via www.podiumvictorie.nl

error: Content is protected !!