112 / Alkmaar · 29 januari 2024

En weer een explosie op de Ruusbroechof in Alkmaar. Politie zoekt getuigen

Afname overlast jongeren na cameratoezicht op De Laat in Alkmaar

De politie kreeg op maandagochtend vroeg om 04.05 uur een melding van een explosie op de Ruusbroechof. Aangekomen zagen de politiemensen dat een explosief was afgegaan in een gezamenlijke brievenbus, die daardoor was vernield. Wie helpt de politie deze zaak op te lossen?

Er zijn in oktober eerder explosies geweest in deze straat. Er was ook nu alleen materiële schade, zowel aan de brievenbussen als ook aan een geparkeerde auto. Er is waarschijnlijk niemand gewond geraakt. De brandweer heeft geassisteerd om het trapportaal te ontluchten.

De politie stelt een onderzoek in naar het incident. Er wordt een technisch sporenonderzoek en een buurtonderzoek verricht.

GETUIGENOPROEP

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij deze explosie betrokken zijn dan horen wij dat ook graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via  0800-7000. De politie neemt graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2024020649.

Er is eerder een persbericht uitgebracht over deze incidenten, zie deze link.

error: Content is protected !!