Alkmaar / Kunst en Cultuur · 7 december 2023

Expositie Zuid-Europese kunst bij de Eenhoorn

Van 14 tot en met 17 December gaat er iets speciaals gebeuren in het centrum van Alkmaar. Buurtcentrum de Eenhoorn wordt dan het toneel van een unieke tentoonstelling, een combinatie van prachtige straatfotografie uit voornamelijk Zuid-Europa en Italiaanse (schilder)kunst.

Ton Mosheuvel timmert al een tijdje succesvol aan de weg en is een graag geziene gast in de voornamelijk Noord Hollandse galerieën en in Rotterdam, zijn geboortestad. Hij heeft het talent om mensen op een bijzonder moment “te vangen”. Individuen in de menigte. Een bevroren kleurige wereld, zoals die zich even heeft voorgedaan.

Deze expositie zal dan ook in het teken staan van het expressieve, kleurige en zomers Zuid-Europa, mede door de harmonie en combinatie met het werk van de heren van Atelier Atomico. Paolo Bianchi en Luca Francocci is het duo wat staat voor Atelier Atomico. Deze kunstenaars werken al jaren nauw samen en hebben een unieke manier van werken. Paolo maakt een collage op doek en Luca schildert daar overheen. Dat resulteert in zeer verassende en mooie werken. De heren hebben exposities gehad in Milaan, Londen en Dubai en wij vinden het prachtig dat ze nu Alkmaar uitgekozen hebben om in deze wintermaand samen met Ton een Italiaanse en zomerse sfeer te creëren in de Eenhoorn.

Zet alvast deze data in je agenda want bijzonder wordt het zeker.

Bekijk hier de website van Ton

error: Content is protected !!