Alkmaar / Streekagenda · 7 februari 2024

Feestelijke jubileumeditie Jazz Café XL

Feestelijke jubileumeditie Jazz Café XL

ALKMAAR – Het populaire Jazz Café bestaat vijf jaar en dat viert Theater De Vest op maandag 25 maart met een feestelijk Jazz Café XL in de Grote Zaal van TAQA Theater De Vest.

Initiatiefnemers Marc Schenk (drums) en Kasper Kalf (contrabas) nodigen hun muzikale vrienden uit om dit jubileum én de jazz te vieren. Eerder werd al bekendgemaakt dat Ruben Hein aanschuift achter de vleugel en zangeres Laura Fygi prachtige jazzhits zal vertolken. Nu worden saxofonist Hans Dulfer, gitarist Anton Goudsmit en trompettist Teus Nobel toegevoegd aan de line-up. Deze spetterende jazzavond wordt compleet gemaakt door optredens van Julia Philippens, Rob van Bavel, Folkert Oosterbeek en Gideon Tazelaar.

Special guests Jazz Café XL
Ruben Hein is een gevierd popmuzikant, componist en orkestleider. Hij wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem en eigenzinnige pianospel. Laura Fygi is thuis in vele genres, van jazz tot latin en chansons. Dit leverde samenwerkingen op met grootheden als Toots Thielemans, Michel Legrand en Michael Franks. Saxofonist Hans Dulfer is één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige musici. Sinds de jaren ’60 is hij een leidend figuur in de jazzscene en werkte hij samen met bekende artiesten, waaronder Herman Brood, Thijs van Leer en Jan Akkerman. Gitarist Anton Goudsmit is bekend van diverse bands, zoals New Cool Collective, The Ploctones en het kwartet van Eric Vloeimans. Zijn gitaarspel en composities getuigen van een bijzondere inventiviteit en originaliteit.

Feestelijke jubileumeditie Jazz Café XL

Ruben Hein (foto: aangeleverd)

Jazz Café
Maar voor het zo ver is staat er nog een regulier Jazz Café in de Plein Zaal op de agenda. Op maandag 26 februari spelen Maarten Ornstein (sax/klarinet) en Reinier Baas (gitaar) in de sfeervolle Plein Zaal. De gastartiesten worden begeleid door initiatiefnemers Marc Schenk en Kasper Kalf.

Kijk voor het complete programma op www.theaterdevest.nl.

error: Content is protected !!