Alkmaar / Streekagenda · 15 september 2023

Festival MOVE THE CITY maakt locaties voor aankomende 5 jaar bekend

In het festival MOVE THE CITY bundelen de culturele instellingen uit de binnenstad hun krachten en trekken ze samen de wijk in voor een weekend vol theater, workshops, kunst, muziek en ontmoetingen. MOVE THE CITY is een festival dat elk jaar in een ander deel van Alkmaar neerstrijkt. Welke wijken de komende jaren op de agenda staan werd door wethouder Anjo van de Ven 6 september besloten middels een ludieke loting in het AZ-stadion.

Met een knipoog naar de voetballotingen, legde de wethouder samen met Stichting Uit in Alkmaar de locatie van MOVE THE CITY voor de komende vijf jaar vast door het trekken van de – in de voetbalwereld bekende – balletjes. De elf wijken van gemeente Alkmaar maakte kans om aankomende jaren het stralende middelpunt van het zomerfestival te zijn.

Anjo van de Ven benadrukte voorafgaand aan de trekking het unieke karakter van MOVE THE CITY en is blij met dit initiatief van de culturele instellingen: “Heel goed dat er weer een festival de wijken ingaat. En in deze setting komt de uitspraak van Johan Cruijff bij me op: ‘soms moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt’.”

De eerste wijk die wethouder Van de Ven werd onthulde was Overdie, hier zal het festival in 2024 plaatsvinden. In 2025, 2026, 2027 en 2028 is dat respectievelijk Graft / De Rijp, Alkmaar West, Alkmaar Zuid en Huiswaard.

MOVE THE CITY is een gratis toegankelijk festival, aankomende 2023 editie is 15 t/m 17 september in De Mare. Openingstijden en het volledige programma zijn te vinden op movethecity.nl. MOVE THE CITY is een project van Karavaan, Theater de Vest, Filmhuis Alkmaar, Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard, Poppodium Victorie, Regionaal Archief Alkmaar, Kunstuitleen Alkmaar en Artiance en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar.


Foto: Keith Montgomery

error: Content is protected !!