Alkmaar · 19 oktober 2023

Festival UPfest presenteert pop-UP evenementen

Festival UPfest presenteert pop-UP evenementen

Het succesvolle festival UPfest dat afgelopen januari haar eerste editie in de Grote Kerk Alkmaar had, presenteert dit najaar drie pop-UP evenementen rondom het thema ‘green up your life’. Met een leuke Warming-UP en een toffe sinterklaas- en kerstspecial daagt het festival Alkmaarders uit om dit najaar op een leuke manier aan de slag te gaan met circulariteit en duurzaamheid.

Klimaatweek

Tijdens de Klimaatweek, op zaterdag 4 november, bent u op de Noorderkade plots onderdeel van een ludieke warming-UP. De koude wintermaanden komen in zicht, tijd om de verwarming hoger te zetten. UPfest neemt u met een knipoog mee in andere manieren van warm worden. En met een mega waslijn kriskras verspreid over het Ringersplein kunt u meteen even uw nieuwe winterkleding scoren. Of nou ja nieuwe, met mooie outfits van de kringloopboulevard krijgt kleding een tweede leven. Dat wordt duurzaam shoppen dus.

Speelgoed ruilen met Sinterklaas

Op 21 november kunnen ouders naar de Ekoplaza Alkmaar komen voor een sinterklaasavond. Een avond waarop deze eeuwenoude traditie wordt verduurzaamd. Ruil speelgoed, leer duurzaam cadeautjes inpakken, breng een bezoekje aan de speelgoeddokter en maak chocolademelk en pepernoten met lokale ingrediënten.

Kerstpakket ruilen

Op 30 december kunnen er kerstpakketten geruild worden tijdens ‘Het Kersthuis’ in de sfeervolle Grote Kerk van Alkmaar. Een speciale ‘recycle jouw kerstpakket’ middag. Kom de producten ruilen die u toch niet gaat eten, of doneer producten en kies er iets anders lekkers of moois voor uit.

Meer informatie? Ga naar upfest.nl.

Foto: Keith Montgomery

error: Content is protected !!