Alkmaar · 17 juni 2024

Flinke file door afsluiting en werkzaamheden N242

Flinke file door afsluiting en werkzaamheden N242

Afgelopen zaterdag heeft de afsluiting van de N242 (Ommering) tussen Alkmaar en Heerhugowaard tot een enorme verkeersdrukte in de regio Alkmaar geleid. Veel verkeersdeelnemers zochten alternatieve routes om de drukte zoveel mogelijk te vermijden, zoals via de pont in Akersloot.

Automobilisten die de files en afsluitingen in Alkmaar probeerden te ontwijken door de pont over het Noordhollandsch Kanaal tussen Akersloot en de Schermer te gaan, kregen alnog een vervelende verrassing, want die stonden ruim een uur in de file voor de pont.

Een medewerker van de pont liet weten dat de drukte bij de pont en de file op de N244 tot gevaarlijke situaties kan leiden, de provincie heeft inmiddels verkeersregelaars ingezet, om gevaarlijke situaties op de N244 te voorkomen.

De Provincie laat via haar website weten dat de afsluiting van de N242, waar op werkdagen zo’n 80.000 voertuigen per dag rijden, nog tot en met 18 juni duurt. De afsluiting is noodzakelijk om veilig het asfalt op de weg te vernieuwen en te voorzien van nieuwe belijning.

error: Content is protected !!