Alkmaar · 20 november 2023

Formele bekrachtiging: Samenwerkingsovereenkomst Europese School in Alkmaar

Formele bekrachtiging: Samenwerkingsovereenkomst Europese School in Alkmaar

Op 16 november jl. hebben vertegenwoordigers van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), de Europese School en namens de Gemeente Alkmaar de Wethouder gebiedsontwikkeling Station Alkmaar-Noord, Robert te Beest, de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Een formele, maar zeer belangrijke stap.

We zijn natuurlijk ontzettend blij dat de Europese School naar Alkmaar komt. De komende jaren gaan wij gezamenlijk met OCW, het RVB en de Europese school stap voor stap toewerken naar de realisatie van deze unieke onderwijsvoorziening voor Alkmaar en onze regio. Deze overeenkomst legt een stevige basis onder de realisatie en ik zie met veel vertrouwen uit naar onze samenwerking.

Wethouder Robert te Beest:

Een groep van vier mensen zit en staat om een tafel, klaar om een overeenkomst te ondertekenen.
Foto: Jan Jong Fotografie

Een nieuwe vestigingslocatie
De ondertekenaars werken samen aan de komst van een nieuw schoolgebouw voor de Europese School aan de Hertog Aalbrechtweg, vlakbij station Alkmaar-Noord. Het getekende document bezegelt deze samenwerking. Momenteel is de Europese School nog gevestigd in Bergen, maar begin 2022 is door de Europese Board of Governors besloten dat Alkmaar de nieuwe vestigingslocatie voor de Europese School zou worden. Dit werd gedaan na de voordracht van Alkmaar door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De Europese School
Een Europese School biedt onderwijs voor leerlingen van 4 tot en met 18 jaar en geeft les aan kinderen van medewerkers van instellingen van de Europese Unie, maar ook aan scholieren van buitenlandse werknemers bij bedrijven uit de regio en daarnaast (onder voorwaarden) aan Nederlandse kinderen die graag internationaal onderwijs willen volgen.

-Einde persbericht-

Meer informatie
Voor vragen of meer informatie over de samenwerkingsovereenkomst kunt u mij bereiken op 06 39 33 95 33. U kunt ook reageren op deze e-mail.

error: Content is protected !!