Alkmaar · 9 februari 2024

Fris en fit de lente in? Doe mee met GGD-actie 30dagengezonder

Na het succes van vorig jaar daagt GGD Hollands Noorden alle inwoners weer uit om in maart mee te doen met de actie ‘30dagengezonder’. Steeds duidelijker wordt wat het belang is van een gezonde leefstijl. Met de actie 30dagengezonder stimuleert GGD Hollands Noorden inwoners om het heft in eigen hand te nemen voor een gezonde leefstijl. Door van 1 tot en met 30 maart mee te doen aan de actie, kunnen mensen ervaring opdoen met een gezondere leefstijl.

Iedereen, jong en oud, kan mee doen. Deelnemers kiezen zelf een gezonde uitdaging om 30 dagen vol te houden. Denk aan elke dag een ommetje of 10.000 stappen, koud afdouchen, 30 dagen vegetarisch eten, niet snoepen, alcoholvrij of elke dag je smartphone een uurtje uit. Meer ideeën staan op www.30dagengezonder.nl.

Iedereen kan wel iets bedenken wat voor hem/haar gezonder is. Maar… weten is nog geen doen. In de praktijk is het vaak lastig om te kiezen voor gezonder. Daarom helpt de GGD om samen met veel anderen in maart in actie te komen. Samen is nog leuker en het werkt. Belangrijk is dat je kiest voor een concrete haalbare uitdaging die je 30 dagen volhoudt. Op de website www.30dagengezonder.nl vind je diverse ideeën voor uitdagingen en kun je je aanmelden.

Meld je aan met een uitdaging en wij ondersteunen je om het vol te houden

Iedereen kan zich tot 1 maart 2023 aanmelden via www.30dagengezonder.nl. Door je aan te melden ontvang je de hele maand maart inspirerende tips en adviezen en uitnodigingen voor webinars die helpen het doel vol te houden. Daarnaast helpen de ervaringen van andere deelnemers. Samen gaat het lukken!

Alleen of samen; wie daag jij uit?

Meedoen kan individueel of in een groep. Samen een uitdaging aangaan werkt stimulerend en je houdt elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elkaar elke dag een complimentje te geven, een gezin spreekt af de hele maand samen te ontbijten en collega’s gaan bijvoorbeeld tijdens de lunch samen wandelen. Iedereen kan ook kiezen voor een eigen uitdaging.

Steeds meer GGD’en doen mee

Vorig jaar deden er bijna 8.000 mensen mee aan de actiemaand, waaronder individuele deelnemers, scholen en bedrijven. 71% van de deelnemers hield de uitdaging vol en heeft er positieve ervaringen aan overgehouden. In 2024 doen 7 GGD’en mee. Naast GGD Hollands Noorden zijn dat GGD Zaanstreek- Waterland, GGD Kennemerland, GGD Gooi- en Vechtstreek, GGD West Brabant, GGD Hart voor Brabant en GGD IJsselland.

error: Content is protected !!