Alkmaar · 12 augustus 2024

Geen mogelijkheden Lichtjesavond 2024 in Alkmaar

Helaas, dit jaar is er geen Lichtjesavond in Alkmaar

De gemeente Alkmaar heeft naar aanleiding van vragen uit de gemeenteraad aangegeven het jammer te vinden voor bezoekers en deelnemers dat Lichtjesavond 2024 niet doorgaat, maar respecteert de keuze van de organisator van het evenement. De Lionsclub heeft zelf besloten om het evenement dit jaar niet te organiseren vanwege een gebrek aan organisatiekracht, veiligheid en het afhaken van een van de sponsoren. Het evenement van de Lionsclub ontvangt geen gemeentelijke subsidie.

De gemeente Alkmaar heeft eind juli contact opgenomen met de Lionsclub, onder meer over mogelijke uitbesteding van de organisatie aan derden. Zelf hadden zij hier ook al contact over gehad met externe organisatoren die het evenement tegen betaling voor de Lions willen organiseren, maar zelfs als zij werkzaamheden uitbesteden is het niet haalbaar om een veilige editie van Lichtjesavond 2024 te organiseren.

Het uitbesteden van werk leidt ook tot extra kosten en daarmee tot een lager bedrag voor het goede doel. Daarnaast kampten zij met gestegen kosten die komen kijken bij het organiseren van een evenement en hebben ze onvoldoende sponsorbijdragen kunnen aantrekken. Hierdoor zou er onvoldoende geld overblijven voor de doelstelling van Lichtjesavond, namelijk een financiële bijdrage aan een goed doel realiseren. Na de zomervakantie vindt een bestuurlijk gesprek plaats met de Lionsclub over de editie Lichtjesavond 2025.

Bron: Mediapartner BEATFM.NL

error: Content is protected !!