Alkmaar · 27 oktober 2024

Geen toestemming uitbreiding campus Inholland Alkmaar

Geen toestemming uitbreiding campus Inholland Alkmaar

Kortgeleden is bekend gemaakt hoe Inholland Alkmaar verder ging met de plannen voor de campus en dat de keuze is gemaakt voor de Bergerweg. Nu is er ander nieuws.

De Hogeschool Medezeggenschapsraad (HMR) heeft niet ingestemd met het definitief ontwerp en aanbesteding voor de nieuwe sticky campus in Alkmaar. Er zijn zorgen over de parkeermogelijkheden en het gebruik van ruimtes van het nieuwe hogeschoolgebouw.

De voorgenomen campusontwikkeling gaat daarom nu toch niet verder.

Geen instemming door HMR
De Hogeschool Medezeggenschapsraad (HMR) speelt een belangrijke rol bij de vaststelling van het beleid van de hele hogeschool door middel van advies- en instemmingsrecht. Er vindt regelmatig overleg plaats met het college van bestuur over zaken op het gebied van onderwijs, organisatie en financiën.

Daarmee is het niet instemmen met de aanbesteding voor het nieuwe Inholland Alkmaar-gebouw door de HMR op 18 oktober jl. een formeel onderdeel van de besluitvorming op hogeschoolniveau.

De Deelmedezeggenschapsraad (DMR) van domein Techniek, Ontwerpen, Informatica (TOI) en van Inholland Alkmaar heeft bij de HMR de zorgen aangekaart.

Naast de Hogeschoolmedezeggenschapsraad (HMR) kent de hogeschool ook deelmedezeggenschapsraden (DMR). De DMR is betrokken bij het beleid van zijn domein én de vestiging(en) waar zijn domeindirecteur tevens vestigingsdirecteur van is.

Inholland Alkmaar betreurt dat het onduidelijk is hoe de ontwikkeling van de nieuwe campus verdergaat, maar respecteert het besluit van de HMR.

error: Content is protected !!