Alkmaar · 31 mei 2024

Gemeente Alkmaar introduceert Sjors Creatief naast Freddy Fit voor basisschoolleerlingen

De gemeente Alkmaar verrijkt het aanbod voor basisschoolleerlingen door naast het bekende programma Freddy Fit, nu ook Sjors Creatief te introduceren. Vanaf dit schooljaar krijgen kinderen de kans om niet alleen actief te zijn met Freddy Fit, maar ook hun creatieve vaardigheden te ontdekken met Sjors Creatief. Het aanbod is terug te vinden op www.alkmaaractief.nl

Zowel Freddy Fit als Sjors Creatief zijn initiatieven van de gemeente Alkmaar om kinderen op een plezierige en educatieve manier buiten de reguliere lessen bezig te laten zijn. Terwijl Freddy Fit gericht is op sport en beweging, biedt Sjors Creatief een diversiteit aan culturele activiteiten zoals tekenen, schilderen, koken en muziek maken.

Cultuur en sport is ontzettend belangrijk voor kinderen. Het brengt ontspanning en gezelligheid en wakkert creativiteit aan. Het platform Alkmaar Actief geeft kinderen de kans om kennis te maken met cultuur en sport en om hierin hun talenten te ontwikkelen. Het is belangrijk dat kinderen geloven in zichzelf en groot durven te dromen. Ik ben ervan overtuigd dat jezelf verdiepen in cultuur en sport hieraan bijdraagt.” Aldus Anjo van de Ven, wethouder Cultuur binnen de Gemeente Alkmaar.

Kennismaking met sport en cultuur

Freddy Fit en Sjors Creatief zijn een gezamenlijk initiatief van de gemeente Alkmaar in samenwerking met regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders en is tot stand gekomen dankzij een bijdrage uit het Sportakkoord. Freddy Fit en Sjors Creatief stellen basisschoolleerlingen in staat om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in de gemeente te verkennen, zonder direct lid te hoeven worden van een vereniging.

Proeflessen en activiteiten aanmelden

Het aanbod wordt begin september gepresenteerd in een boekje dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Alkmaar ontvangen. Anjo Veenstra roept aanbieders van sport- en cultuuractiviteiten op om zich bij dit initiatief aan te sluiten. Op de website www.alkmaaractief.nl  kunnen aanbieders heel eenvoudig hun proeflessen en activiteiten aanmelden. “We hopen dat ze de komende weken massaal meedoen, zodat we dit project samen tot een groot succes kunnen maken!”

error: Content is protected !!