Alkmaar · 8 september 2024

Gemeente Alkmaar is tegen het terug gaan naar gemeentelijk parkeerbedrijf

Gemeente nodigt alle Alkmaarders uit voor receptie 6 oktober

Wethouder Christiaan Peetoom van Alkmaar is tegen het idee om terug te gaan naar een gemeentelijk parkeerbedrijf. Dit was ooit een wens van de gemeenteraad, die in 2021 ontstond door grote ontevredenheid over ParkeerService, de toenmalige beheerder. Destijds wilden zowel de gemeente als bewoners een eigen parkeerbedrijf om de dienstverlening te verbeteren.

Nu is echter P1, een commercieel parkeerbedrijf, sinds januari 2022 verantwoordelijk voor het parkeerbeheer. Volgens een recente evaluatie presteert P1 goed en zijn harde afspraken met bedrijven vaak efficiënter dan gemeentelijk beheer. Peetoom benadrukt dat Alkmaar het parkeren niet effectiever kan uitvoeren dan gespecialiseerde bedrijven.

Binnenkort wordt een scanauto geïntroduceerd om de parkeercontroles te verbeteren, al loopt de inzet vertraging op door softwareproblemen. De auto moet in oktober gaan rijden en moet het aantal parkeercontroles vergroten. Hierdoor kan het aantal BOA’s dat zich met parkeercontroles bezighoudt, omlaag en kunnen ze worden ingezet voor andere taken, zoals het controleren van foutgeparkeerde fietsen.

Geschreven door CombiMedia NKL BUCH Media

error: Content is protected !!