Alkmaar · 22 augustus 2024

Gemeente haalt paarden Paardenparade weg

Gemeente haalt paarden Paardenparade weg

In 2016 zijn er in de gemeente Alkmaar acht kunstwerken in de vorm van paarden geplaatst, in het kader van de Paardenparade. De Paardenparade was een kunstroute langs Alkmaar, Bergen, Heiloo, Schermer en Graft-De Rijp, bestaande uit in totaal tien beschilderde paarden. Voor de Paardenparade was in het projectplan Paardenparade geen exacte periode vastgelegd.

Er was een vergunning aangevraagd voor een tijdelijke plaatsing van vijf jaar. Deze vijf jaar zijn ondertussen verstreken en dit betekent dat de paarden verwijderd kunnen worden. Uitzondering hierop is het kunstwerk ‘’Dansend paard’’ van David Bade, achter het station. Dit kunstwerk is in het kader van de vernieuwbouw van het station geplaatst en bekostigd uit dat project. Dit kunstwerk zal blijven staan en worden onderhouden conform de aanpak voor de gehele collectie buitenbeelden.

De paarden op de hoek Kennemersingel/Ritsevoort, op de Paardenmarkt, bij het Ringersgebouw en in Graft zullen verwijderd worden. Op termijn zullen ook de twee andere paarden in Zuid Schermer en bij de Hoornse Vaart verdwijnen.

error: Content is protected !!