Alkmaar / Natuur · 28 september 2023

Gezellige Herfstmarkt bij Hortus Alkmaar 15 oktober

Gezellige Herfstmarkt bij Hortus Alkmaar 15 oktober

Ben je op zoek naar een warme sjaal, een mooie poncho of een knus kussen, dan kun je op zondag 15 oktober a.s. terecht op de Herfstmarkt bij Hortus Alkmaar. Net als voor eten en drinken waar je het lekker warm van wordt, zoals soep en wijn. Daarnaast zijn er zijden sjaals met ecoprint, kransen van droogbloemen, etherische oliën, vilten bijen, glaskunst, natuurboeken voor kinderen, keramiek en niet te vergeten schoonmaakmiddelen en hortusproducten te koop.

In de herfst maakt de natuur zich op voor de winter en dat doen wij mensen eigenlijk ook. Op deze gezellige markt is dan ook van alles verkrijgbaar om het binnen behaaglijk en gezellig te maken.

Gratis rondleidingen en presentaties
Onder leiding van deskundige tuingidsen zijn er gratis rondleidingen door de tuin. Jeanine Jonker beantwoordt al je vragen over de verzorging van je eigen tuin. Ook neemt ze je mee op een illustratieve tour door de hortus daarvoor. Er is een demonstratie ecoprint, een demonstratie herfstkranstechnieken en een workshop herfstkransen maken. Hortus-tuinvrouw Annelies verzorgt

workshops over het oogsten en schonen van zaden. In de herfst is deze zadenwinning één van de hoofdactiviteiten bij Hortus Alkmaar. De workshop ‘voetenbadje maken’ werkt heel ontspannend. Wil je meer weten over natuurfotografie? Ook daarvoor staat een demonstratie op het programma.

Kinderactiviteiten
Kinderen kunnen zich laten schminken of een speurtocht doen in de tuin. De kleintjes kunnen het Kabouterpad lopen. Met zaden en herfstmaterialen kunnen ze een mooi herfstknutselwerkje maken.

Tot slot is het natuurlijk heerlijk nagenieten op ons sfeervolle terras met een lekker hapje en drankje.

Datum: zondag 15 oktober 2023
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Adres: Berenkoog 43 (Bedrijventerrein De Beverkoog), 1822 BH Alkmaar
Entree: € 6,- voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar gratis, kinderen 13 t/m 18 jaar € 3,-.
Kijk voor het complete programma op www.hortusalkmaar.nl onder Herfstmarkt.

error: Content is protected !!