Alkmaar / Sport · 10 juli 2024

Gouden Ere-insigne voor AFC’34-er N. Geurtsen

Gouden Ere-insigne voor AFC'34-er N. Geurtsen

Op vrijdag 5 juli tijdens het jubileumfeest van AFC’34 reikte burgemeester Anja Schouten het Ere-insigne in goud van de stad Alkmaar uit aan N. (Nick) Geurtsen. De uitreiking vond plaats tijdens het jubileumfeest ter ere van het 90-jarig bestaan van AFC’34. Daarnaast was er ook nog een verrassing voor het bestuur van de jubilerende club: de kaasbel luiden!

Nick Geurtsen (links) krijgt het gouden Ere-insigne van de stad Alkmaar opgespeld door burgemeester Schouten
Burgemeester Schouten speldt het gouden Ere-insigne op bij Nick Geurtsen (Foto: JJFoto)

Nick Geurtsen is al 18 jaar met hart en ziel betrokken als vrijwilliger bij AFC’34. Tijdens het jubileumfeest van de voetbalvereniging verraste burgemeester Anja Schouten hem met dit blijk van waardering. Daarnaast mag bestuur op dinsdag 9 juli met 6 personen de kaasbel luiden en ze krijgen een rondleiding op de kaasmarkt, die een wereld erfgoedstatus heeft.

Gouden Ere-insigne voor AFC'34-er N. Geurtsen
Voorzitter van het bestuur van AFC’34 ontvangt de uitnodiging om de kaasbel te luiden (Foto: JJFoto)

Leiding jeugdopleiding

Onder het bewind van Nick Geurtsen als hoofd opleidingen bij de voetbalvereniging AFC’34  behoort de jeugdopleiding van de club tot de top 3 van beste jeugdopleidingen van Nederland. Elk jaar stromen tussen de 10 tot 15 spelers van de club door naar betaalde voetbalorganisaties, waarbij AFC’34 een belangrijke leverancier is aan AZ. Nick Geurtsen zet zich zeven dagen per week in voor de club en is hèt voorbeeld van toewijding en betrokkenheid. Hij doet dit met humor, heldere communicatie, vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Hiermee inspireert hij anderen en zet hij plannen om in concrete acties. Maar hij zet zich niet alleen in voor de mooie sportprestaties en de juiste techniek. Hij is er voor iedereen en het maakt hem niet uit of het gaat om een luisterend oor of een extra training. Naast zijn baan bij een supermarktketen en zijn vrijwilligerstaken bij AFC’34 is Geurtsen ook docent bij de KNVB. Op die manier draagt hij bij aan goed opgeleide trainers voor amateurclubs in de regio.

Bijzondere vrijwilliger

Geurtsens energie en passie werken aanstekelijk en zorgen voor een positieve sfeer binnen de club. Zijn betrokkenheid en inzet maken hem tot een bijzondere vrijwilliger. De burgemeester speldde hem het ere-insigne op, om te laten zien dat de gemeente trots is op haar vrijwilligers. Deze keer in de persoon van Nick Geurtsen voor zijn bijdrage in de sport en het vrijwilligersleven.

error: Content is protected !!