Alkmaar · 26 maart 2024

Grote kans op warm en zonnig weer tijdens Pasen

Het wordt waarschijnlijk bijzonder warm weer tijdens Pasen. Volgens Weeronline is er een kans van 80 procent dat het 18 graden of warmer wordt. Er bestaat zelfs een kans van 25 procent dat de temperaturen rond de 20 graden uitkomen tijdens de paasdagen.

Dinsdag begint met volop zonneschijn. Vanuit het zuiden trekken enkele wolkenvelden over. ’s Middags is het afwisselend bewolkt en zonnig. Het blijft droog. In de loop van de avond kan in het westen plaatselijk lichte regen vallen. De maximumtemperatuur varieert tussen 12 graden in het noorden en 17 graden het zuidoosten. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is zwak tot matig.

Woensdag kan er ’s ochtends nog wat regen vallen in het noordoosten van het land, daarna blijft het vrijwel overal droog. Tijdens de middagperiode ontstaat een mix van wolken en zon, met hier en daar nog een enkele bui. De wind draait meer naar zuidelijke richtingen, waardoor het vrij zacht blijft met een maximumtemperatuur variërend van 11 graden in het noordwesten tot lokaal 16 graden in het zuidoosten.

Donderdag neemt de kans op regen verder toe. In de ochtend zullen voornamelijk regenzones over ons land trekken, gepaard met veel bewolking. In de middag vallen voornamelijk buien. Tussendoor zullen echter ook droge momenten zijn, waarbij de zon soms tevoorschijn komt. De maxima liggen opnieuw tussen 11 en 14 graden, onder invloed van een matige tot aan zee vrij krachtige wind uit zuid- tot zuidwestelijke richtingen.

Vrijdag blijft het weer grotendeels hetzelfde als de laatste dagen met zo nu en dan een buitje. Hoe warm het precies wordt, is vooralsnog onzeker. Naar verwachting kan de temperatuur oplopen tot ongeveer 17 graden.

Het paasweekend blijft onveranderd. Vanaf zaterdag draait de wind meer naar het zuidoosten, wat zachte lucht met zich meebrengt. Hierdoor zal de maximumtemperatuur dagelijks boven de 17 graden uitkomen, en in het zuidoosten neemt de kans op lokale temperatuur van 20 graden toe, vooral op zondag. Ondanks deze warmte blijft het wisselvallig, met dagelijks een mix van wolken, zon en enkele buien.

error: Content is protected !!