Alkmaar · 7 oktober 2024

Herfstfestival 13 oktober bij Hortus Alkmaar

Herfstfestival 13 oktober bij Hortus Alkmaar

Waarom zie je in de herfst meer spinnen? Dit en nog veel meer kom je te weten op zondag 13 oktober tijdens het herfstfestival in Hortus Alkmaar

Vlieg mee op een bezemsteel en ga mee met de heksenwandeling. Kom verkleed als jouw favoriete held of sprookjesfiguur en laat je schminken. Bewonder de magie van een spinnenwiel en maak zelf een armbandje van vilt. Tuinvrouw Annelies geeft advies over welke planten en zaden in jouw tuin passen. De herfst is namelijk de perfecte tijd om in de tuin aan de slag te gaan!

Magische workshops
Er valt genoeg te ontdekken op het Hortus herfstfestival. Spring op een bezemsteel en leer van de theaterstudenten van Artiance hoe je kunt vliegen in de Hortus. Hou je wel van spanning en heb je een sterke maag? Dan is de heksenwandeling om 13:00 uur of 14:30 uur echt iets voor jou. Bij het spinnenwiel leer je alles over wol en vilt je een armbandje of een omhulsel voor een windlichtje. Je hoeft alleen zelf een jampotje mee te nemen. Ook volwassenen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze creatieve workshops.

Herfstactiviteiten
Kleine kinderen knutselen een tuintaartje van klei of maken een boom van stof en takjes. Het kabouterpad langs de magische paddenstoelen is altijd een hit. En wat weet jij van spinnen, bomen en paddenstoelen? Test jouw natuurkennis tijdens de Herfstquiz. Alle deelnemers ontvangen een gratis Hortus Alkmaar zadenmengsel!

In de tuin aan de slag
Ook op het gebied van planten en zaden is er van alles te beleven in de tuin. Wat je in de herfst zaait of plant, kan extra goed groeien. Tuinvrouw Annelies vertelt je er alles over tijdens een demonstratie zaden oogsten om 14:00 uur. Ook verkoopt Annelies prachtige biologische planten en zaden die je gelijk in de grond kunt planten. Bij de Hortuskraam en -winkel zijn ook allerlei mooie en duurzame (wol)producten te koop.

Wat: Herfstfestival van 11:00 tot 16:00 uur. Kascafé is open tot 17:00 uur.
Waar: Hortus Alkmaar, Berenkoog 43 te Alkmaar. Kom vooral op de fiets: de Hortus is goed te bereiken via het fiets- wandelpad Achtergeestpad. Kijk voor openingstijden en toegangsprijzen op www.hortusalkmaar.nl

Herfstfestival 13 oktober bij Hortus Alkmaar
error: Content is protected !!