Alkmaar / Cultuur / Streekagenda · 12 juli 2023

Hoofd Jeugdopleiding AZ luidt bel op de kaasmarkt

Hoofd Jeugdopleiding AZ luidt bel op de kaasmarkt

Op vrijdag 14 juli luidt Paul Brandenburg, hoofd van de Jeugdopleiding AZ, om 10.00 uur de bel op de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van burgemeester en wethouders. De wethouder Sport, Christiaan Peetoom ontvangt voor het bezoek aan de kaasmarkt, de heer Brandenburg samen met zijn gasten in het stadhuis.

Voor zijn komst naar AZ had Paul Brandenburg al een lange geschiedenis in het voetbal in onze regio, zo was hij op zijn zestiende al trainer bij AFC’34. Sinds 2009 is Paul Brandenburg in dienst bij AZ, eerst als jeugdtrainer van de Jeugd onder 16 en als coördinator van de AZ Voetbalschool. Sinds 2015 is hij Hoofd Jeugdopleiding van AZ. Onder zijn leiding is de jeugdopleiding zeer succesvol. Onlangs tekende Paul Brandenburg bij als Hoofd Jeugdopleiding AZ, tot 2028.

Successen
AZ jeugdopleiding won in 2015 en 2016 de Rinus Michels Award, de prijs voor de beste jeugdopleiding van Nederland. Dit onderstreepte de Jeugd onder 19, toen zij als eerste Nederlandse club de Uefa Youth Leaque wonnen. Het team kreeg daarvoor op 29 april een feestelijke huldiging op het Waagplein. Ook dit jaar doet AZ, voor de 3e keer, mee met de Uefa Youth League. Vanuit de Jeugdopleiding is er veel doorstroom naar de AZ 1 waar zij hun stage volgen. Er zijn meerdere jeugdspelers vanuit de AZ Jeugdopleiding doorgegroeid naar International, zoals Owen Wijndal, Myron Boadu, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Pantelis Hatzidiakos en Adam Maher.

error: Content is protected !!