Alkmaar · 9 juli 2023

In najaar opnieuw flitspaal op Vondelstraat om verkeersveiligheid te verbeteren

Naar aanleiding van het dodelijke ongeval op de Vondelstraat in Alkmaar gaat de gemeente na de ongevallenanalyse de toenemende onveiligheid bepalen. Er wordt ernaar gestreefd om in het eerste kwartaal van 2024 de voorgenomen verkeersveiligheidsaanpak klaar te hebben.

Op de korte termijn zal op de Korte Vondelstraat, op de plek waar frequent ongevallen gebeuren, de grens van de 30 kilometer per uur-zone worden uitgebreid tot in ieder geval kruispunt Hooftplein. Dit wordt begeleid met maatregelen om de snelheid te remmen. Deze maatregelen moeten aan het einde van het derde kwartaal van dit jaar uitgevoerd zijn. Voor de locatie van het meest recente dodelijke ongeval op de Vondelstraat wordt het politieonderzoek afgewacht.

Er wordt ondertussen door de gemeente onderzoek gedaan naar de verkeersveiligheid op de gehele Vondelstraat om te kijken welke maatregelen een gewenst effect hebben. Recentelijk heeft er een mobiele flitspaal gestaan om op snelheid te handhaven. De data liet zien dat er toen aanzienlijk minder hardrijders waren.

Dit najaar zal deze mobiele flitspaal terugkeren op de locatie Vondelstraat. De data laat zien dat de gemiddelde weggebruiker hier niet veel te hard rijdt, maar wel is gebleken dat er incidenteel extreem hard gereden wordt. Dit is één van de aandachtspunten in de verkeersveiligheidsaanpak voor wegen zoals de Vondelstraat.

Bron: BeatFM.nl

error: Content is protected !!