Alkmaar · 2 februari 2024

Inschrijving Terras Top 100 2024 geopend

De inschrijving voor de Terras Top 100 2024 is geopend. Horecazaken die willen weten hoe hun terras het doet en waar verbeterpunten zitten, kunnen zich vanaf nu inschrijven.

Ook dit jaar gaat de vakjury weer op pad om alle bedrijven te bezoeken. Elk bedrijf met een vrij toegankelijk terras (dus niet op een park met entree), met minimaal 40 zitplaatsen, bediening aan tafel, zich in de buitenlucht bevindt én dat in het hoogseizoen minimaal 5 dagen per week open is, kan meedoen.

Inschrijving voor Terras Top 100 2024 is geopend!
Jouw gasten staan alweer te springen om op je terras terecht te kunnen, maar staat jouw team ook klaar om het beste uit zichzelf én elkaar te halen? Wel wanneer je elk jaar meedoet aan de Misset Horeca Terras Top 100. Samen voor het hoogst haalbare gaan brengt het beste in iedereen naar boven én daarom schrijven honderden horecazaken zich jaarlijks in voor Nederlands grootste terrascompetitie.

Doe jij ook mee? Schrijf je hier in

9 Redenen om mee te doen

1. Het verhoogt de teamspirit
Vraag het regelmatige deelnemers: niets is leuker – en tevens goed voor de onderlinge teamgeest – dan gezamenlijk het niveau van het bedrijf omhoog te tillen. Zodra de eerste zonnestralen doorbreken en de kans op een onaangekondigd, anoniem jurybezoek groeit, is het voor elke werknemer én ondernemer de kunst om zijn of haar beste beentje voor te zetten.

2. Je krijgt inzicht in de kracht van je bedrijf
Als deelnemer ontvang je van de vakjury rapportages met de krachten en kansen van jouw terras – óók als je dit jaar nog buiten de top 100 valt. De rapportages geven je inzicht in de kracht en kansen van jouw terras én team. Een voorbeeld van het juryformulier is hier te downloaden.

3. Je gasten worden betrokken bij je zaak
Dankzij de Publieksprijs kun je gasten bij je zaak betrekken. De top-125 die doorgaat naar ronde 2 strijdt automatisch ook mee om de Publieksprijs. Die prijs gaat naar het bedrijf dat zijn gasten het beste mobiliseert. Zowel op het terras of in de zaak als via social media kun je gasten oproepen om op jouw terras te stemmen. Het levert goede promotie én betrokkenheid op.

4. Het vergroot je zichtbaarheid
Deelname aan de Terras Top 100 zet jouw hele bedrijf nog eens extra in het zonnetje. Je laat als ondernemer ook zien dat je het beste voor hebt met je gasten. En als je in de Terras Top 100 staat is het goede promotie. Ben je de beste van Limburg, draag dat uit. Maar wellicht ben je de beste van Zuid-Limburg, ook een titel, toch? En daarnaast wordt de lijst jaarlijks breed uitgemeten in de media.

5. Je haalt meer omzet
Meedoen aan de Terras Top 100 toont dat je als bedrijf bezig bent naar jezelf te kijken. Daarnaast staan je medewerkers op scherp en dat zorgt voor meer omzet. En winnaars halen meer gasten naar de zaak. Wie is er nou niet nieuwsgierig naar het beste terras van de stad, de regio of zelfs het land? Koen Bakker van Het Hooihuis, zat na de winst in juli 2016, tot en met september helemaal vol, ‘lunch en diner!’.

6. Het verhoogt de saamhorigheid
Iedereen die meedoet zit in hetzelfde schuitje. Je bedrijf wordt beoordeeld. Tijdens de feestelijke uitreiking komt de saamhorigheid echt naar boven. Bekijk hieronder de reactie van deelnemer Geo Verweij tijdens de editie in 2022:

7. Je kunt naar een heel gaaf feest
De bekendmaking van de Terras Top 100 2023 vindt plaats bij de winnaar van vorig jaar, dit keer Pelle’s in Deurningen. Elke zaak die in de lijst staat, krijgt twee uitnodigingen (en mag er meer bijkopen) om dit bij te wonen. Naast de bekendmaking van de lijst worden er diverse prijzen uitgereikt en zijn er hapjes, drankjes en muzikale omlijstingen. Daarnaast is het een ideale gelegenheid om andere ondernemers te ontmoeten.

8. Iedereen maakt kans
Mits je aan vier voorwaarden voldoet, mag elk terras meedoen: het aantal zitplaatsen dient minimaal 40 te zijn, er is bediening aan tafel, het terras is vrij toegankelijk (dus niet op een pretpark of iets dergelijks) én het is in het hoogseizoen minimaal 5 dagen per week open. Terrassen die niet aan een van deze eisen voldoen, kunnen wel meedoen en worden gekeurd, maar dingen niet mee naar een plek in de Terras Top 100. Maar voldoe je er wel aan; dan maak je kans op een plek op de lijst. Ligging (iets waar je niets aan kunt doen, noch veranderen) telt bijvoorbeeld niet mee. De Terras Top 100 is een vakprijs.

9. Je kunt veel prijzen winnen
Natuurlijk wil iedereen die felbegeerde eerste positie, maar een plek in de lijst maakt je al een winnaar. Daarnaast worden ieder jaar ook de Provinciewinnaars in het zonnetje gezet, evenals de Publieksprijswinnaar en De Parel.

Enthousiast geworden?
Heel veel redenen dus om mee te doen aan de Terras Top 100 2024. Ben je enthousiast geworden en wil je ook kans maken op deze mooie prijs en alle voordelen die daaraan zitten?

Schrijf je dan hier in!


Bron: www.missethoreca.nl

error: Content is protected !!