Alkmaar · 2 maart 2024

Jaarlijkse Jantje Beton-collecte weer van start

Van maandag 4 t/m zaterdag 9 maart 2024 vindt de jaarlijkse Jantje Beton Collecte plaats. Kinderen en volwassenen van Scouting Nederland, speeltuinen, jeugdverenigingen, scholen en sportclubs gaan langs de deuren om zoveel mogelijk geld op te halen.

Dit jaar richt Jantje Beton zich op het behoud en renovatie van avontuurlijke en veilige speelplekken. Want buitenspelen is bewezen gezond volgens het recente onderzoek ‘Generation R’. Binnen zitten is niet gezond en Jantje Beton komt hiervoor in actie. Meer dan 300.000 kinderen in Nederland spelen nooit buiten. Buitenspelen is superbelangrijk voor de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen.

Tienduizenden vrijwilligers komen in de collecteweek langs met een collectebus. Doneren kan zowel contant als met de iDEAL QR-code. Daarnaast zetten steeds meer clubs online collecteren in via WhatsApp of Social Media. In maart versturen de collectanten via een persoonlijke online collectebus donatieverzoekjes naar familie en vrienden. Online collecteren is contactloos, eenmalig en veilig.

error: Content is protected !!