Alkmaar · 7 oktober 2024

Jongerendebat ‘Woningcrisis’ in De Alkenaer

Jongerendebat ‘Woningcrisis’ in De Alkenaer

Dat het een groot drama is van deze tijd hoeft niet meer gezegd te worden. Veel jongeren moeten jaren langer bij hun ouders wonen, worstelen met met de hoge kosten van wonen, de beperkte (of geen) beschikbaarheid van betaalbare huizen en de psychologische last van een onzekere toekomst. Want hoe kan je je ontwikkelen als je maar niet verder komt?

Hoe kunnen we starters een betere kans op de woningmarkt geven? Dit en de negatieve effecten van de woningcrisis op jongeren zijn onder andere de thema’s tijdens het eerste debat van ons nieuwe seizoen.

Aan de grote tafel worden de plaatsen ingenomen door (v.l.n.r. op de foto):

  • Monique Stam, voorzitter van Woon Gangmakers: een netwerkorganisatie die zich inzet voor de versnelling van de woningbouw. Hiervoor werkte zij als lokaal politicus en wethouder van de gemeente Heerhugowaard.
  • Feiko van der Veen, socioloog en 10 jaar werkzaam geweest als gemeenteraadslid op het gebied van woningbouw in Alkmaar. Hij geeft cursussen over de woningcrisis.
  • Julia Osendarp, zelfstandig journaliste. Voor het Noordhollands Dagblad schreef zij een reeks artikelen over woningzoekenden.
  • Finn Langenberg, Alkmaarder en woningzoekende in de stad.
  • Nicole van Wijk, bestuurder van stichting Woonwaard Noord-Kennemerland.

Kom meepraten, meedenken, stel je vragen, deel je ervaringen en lanceer je ideeën!

Jongerendebat ‘Woningcrisis’ in De Alkenaer


Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door ‘Impuls Jongerencultuur’ van de Gemeente Alkmaar. Tickets zijn verkrijgbaar voor €9,75 via www.alkenaer.nl.

error: Content is protected !!