Alkmaar / Cultuur · 21 september 2023

Kaasmarkt in teken van 45 jaar De Vest

Op vrijdag 22 september luidt Naud van Geffen, directeur-bestuurder van Taqa Theater De Vest en Grote Kerk Alkmaar, om 10.00 uur de bel op de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders wegens het 45 jarig jubileum van Theater De Vest. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt wordt de heer Naud van Geffen door wethouder Cultuur, Anjo van de Ven ontvangen in het stadhuis.

45 jaar theater in Alkmaar
In september 1978 opende Cultureel Centrum De Vest haar deuren voor het eerst aan het Canadaplein. Het theater kan terugkijken op 45 memorabele jaren, vol bijzondere voorstellingen en grote aantallen bezoekers. De programmering van het theater en Grote Kerk is net zo uniek als de locaties. Het theater biedt grote namen en een hele brede programmering voor jong tot oud.

Naud van Geffen
Belluider Naud van Geffen, is directeur-bestuurder van Taqa Theater De Vest en de Grote Kerk sinds 1 oktober 2022. Als cultureel ondernemer probeert hij nieuwe verbindingen te leggen. “Prachtig hoe De Vest in Alkmaar en omgeving een begrip is geworden in de afgelopen 45 jaar. Het is een voorecht daar elke dag aan verder te bouwen. Het luiden van de kaasbel deze week valt samen met de start van het nieuwe seizoen dat bol staat van inspirerende voorstellingen en evenementen.” Van Geffen is ook lid van het comité Alkmaar Ontzet 450 jaar en zet zich vanuit daar in om dit jubileumjaar mede vorm te geven.

Alkmaarse kaasmarkt
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 31 maart tot en met 29 september 2023 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de vrijdagochtend kaasmarkt is er altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie.

error: Content is protected !!