Alkmaar · 22 februari 2024

Kaasmeisjes en Kaasjongens gezocht voor de Alkmaarse Kaasmarkt

ALKMAAR – Kaas, klompen en selfies. Het is de wereld van de kaasmeisjes en -jongens op de Alkmaarse Kaasmarkt, die gedurende het gehele seizoen van 29 maart tot eind september iedere vrijdag wordt gehouden op het historische Waagplein in het centrum van de Kaasstad.

‘Ik ben een kaasmeisje, natuurlijk loop ik op klompen’; Een kaasmeisje in traditionele klederdracht vertelt in een trending video op TikTok over haar bijbaan op de Alkmaarse Kaasmarkt. Voor aankomend seizoen is Hart van Noord-Holland namelijk op zoek naar enthousiaste kaaskoppen die het team van kaasmeisjes en -jongens wilt komen versterken.

Kaasmeisjes en -jongens zijn het gezicht van de Alkmaarse Kaasmarkt.  Ze verwelkomen bezoekers, delen informatie uit, nemen deel aan promotionele activiteiten en zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor iedereen die de Kaasmarkt bezoekt. Naar horen zeggen is het de leukste bijbaan en daarnaast zorgt het ook nog eens voor voldoende kaas, eh brood, op de plank.

De Alkmaarse Kaasmarkt bestaat al meer dan 400 jaar en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Deze eeuwenoude traditie wordt trots in stand gehouden door ambassadeurs van Alkmaar. Hoe bijzonder is het als je daar je steentje aan kan bijdragen! Aanmelden kan via info@alkmaarprachtstad.nl. of scan de QR-code.

error: Content is protected !!