Alkmaar · 23 oktober 2024

Kinderachtbaan waar 4-jarig jongetje uit viel toch onveilig

Kinderachtbaan waar 4-jarig jongetje uit viel toch onveilig

De Crazy Clown-achtbaan in Alkmaar, waar afgelopen zomer een vierjarig jongetje uit viel, is alsnog als onveilig beoordeeld. Dat bevestigt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) tegenover het Noordhollands Dagblad.

Tijdens de zomer viel het jongetje uit een karretje van de achtbaan en belandde van drie meter hoogte op de grond. Ondanks dit incident ging de achtbaan de volgende dag alweer open, nadat de NVWA deze aanvankelijk als ‘veilig’ had beoordeeld.

Nu erkent de NVWA dat er veiligheidsprocedures zijn geschonden. Het kind had niet in de voorste wagon mogen zitten, omdat hij te klein was. “Het slachtoffer was niet lang genoeg om daar plaats te nemen,” aldus de NVWA. De exploitant had dit volgens de autoriteit moeten controleren en voorkomen.

Het voorste karretje van de achtbaan trekt extra hard op, wat een gevaarlijke zwiep veroorzaakt. Dit verhoogt het risico, vooral voor kleinere kinderen.

Hoewel de achtbaan aanvankelijk werd goedgekeurd onder de voorwaarde dat de veiligheidsvoorschriften zouden worden nageleefd, is nu besloten dat de attractie onveilig is.

Meer controles
Naast de Crazy Clown in Alkmaar worden ook zes andere Crazy Clown-achtbanen en vergelijkbare kinderattracties opnieuw geïnspecteerd. “We willen voorkomen dat dergelijke incidenten zich herhalen,” aldus de NVWA.

De huidige gezondheidstoestand van het jongetje is niet bekend.

Bron: 112vdg.nl

error: Content is protected !!