Alkmaar · 7 oktober 2024

Koningin Máxima op bezoek bij Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar

Koningin Máxima op bezoek bij Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar

Koningin Máxima brengt woensdagochtend 23 oktober een werkbezoek aan Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. Het werkbezoek gaat over de toekomst van de zorg en staat in het teken van de inzet van moderne technologie en samenwerking in de regio. Onderwerpen waar wij binnen Noordwest en onze regio al mooie initiatieven voor hebben ontwikkeld, en waar de Koningin zeer geïnteresseerd in is. 

Regionale samenwerking
Het werkbezoek start met een gesprek over het Regioplatform Noord-Holland waarin ziekenhuizen, huisartsen en VVT-organisaties (Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg) plannen ontwikkelen en uitvoeren om de zorg in de regio toekomstbestendig te maken. In samenspraak met patiënten en cliënten wordt gewerkt aan projecten op het gebied van innovatie, standaardisatie en digitalisering. 

Capaciteitsmanagement
Na het gesprek over het Regioplatform krijgt de Koningin een rondleiding door het ziekenhuis die start bij de afdeling capaciteitsmanagement. Deze afdeling werkt onder andere aan het zo goed mogelijk kunnen inzetten van (zorg)medewerkers. Ook wordt hier ingezet op een gelijkmatige instroom van geplande patiënten die is afgestemd op de inzet van (zorg)medewerkers en op het aantal bedden dat hiervoor nodig is. Het gesprek zal gaan over de capaciteit binnen het ziekenhuis en over de capaciteit in de regio.

Inzet moderne technologie
Hierna bezoekt Koningin Máxima een verpleegafdeling en de afdeling radiologie, en krijgt hier uitleg over de inzet van AI en andere technologie om diagnostiek en behandelingen te verbeteren en om de administratieve taken voor verpleegkundigen te verminderen. 

Afsluitend gesprek 
Als laatste gaat de Koningin in gesprek met artsen, verpleegkundigen, bestuurders en een vertegenwoordiger van de cliëntenraad over de uitdagingen en ontwikkelingen in onze sector.

Tijdens het bezoek zal Koningin Máxima natuurlijk ook kort worden bijgepraat over de ontwikkelingen op het gebied van de bouw, duurzaamheid, het transformatieprogramma ‘Stroomversnelling’ en onze samenwerking binnen het mProve-netwerk. 

Trots
We zijn als Noordwest trots op de belangstelling van het Koninklijk Huis. Het is een mooie steun in de rug voor alle initiatieven en het harde werk binnen ons ziekenhuis en de regio, en een bevestiging dat we op de goede weg in met betrekking tot de zorg voor elkaar in Noord-Holland Noord. 

error: Content is protected !!