Alkmaar / Kunst en Cultuur · 18 juli 2023

Kunst in IJssalon de Mient. Expositie van Nancy Stikkelman nu te zien

Tot en met eind augustus zijn de schilderijen van Nancy Stikkelman te bewonderen in IJssalon de Mient. De bekende Alkmaarse ijssalon opent graag zijn deuren voor creatieve geesten en dat is Nancy ten voeten uit. Ook Nancy is een op en top Alkmaarse en is bij menig kaaskop bekend en niet alleen door haar vrolijke en kleurrijke schilderijen. Ook is ze al sinds 1995 actief bij de 8 oktober beweging en ze heeft aan mening praalwagen meegewerkt.

Nancy is autodidact, en is enorm veelzijdig. Naast aquarellen, schilderijen op doek en muurschilderingen heeft ze ook twee prachtige kinderboeken mede geschreven en geïllustreerd en ook de boekfiets die nu in Alkmaar rondrijdt is door haar onder handen genomen. Inspiratie vindt ze voornamelijk aan het strand van Egmond waar ze zelf ook als het even kan te vinden is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de expositie het thema strand heeft gekregen.

Het loont zeer de moeite om een kijkje te gaan nemen bij de Mient en onder het genot van een heerlijk ijsje deze expositie te gaan bekijken. En wellicht is Nancy er zelf ook wel, mocht je haar nog niet kennen: ze ziet er net zo fleurig en vrolijk uit als haar schilderwerk.

error: Content is protected !!