Alkmaar / Cultuur · 21 november 2023

Kunstuitleen Alkmaar pakt uit

Kunstliefhebbers kunnen hun slag slaan aan de Bergerweg. Koopjes jagen onder het motto meer kunst voor minder. Werk van bekende en minder bekende kunstenaars zijn aan het eind van dit jaar in de aanbieding. Vanaf 24 november 2023 tot en met 7 januari 2024 organiseert Kunstuitleen Alkmaar een grootse verkooptentoonstelling. Meer dan 80 kunstwerken worden aangeboden met fikse kortingen, tot wel 70% van de oorspronkelijke prijs.

De term ‘uitleen’ maakt goed duidelijk wat – naast lezingen, workshops en educatie – de belangrijkste activiteit is van de kunstuitleen. Kunstwerken rouleren regelmatig van tijdelijke eigenaar naar volgende eigenaar, maar keren steeds weer terug op de ‘thuisbasis’. Er komt echter een tijd dat ook de kunstuitleen afstand wil doen van sommige werken die al jaren lang ‘trouwe dienst’ hebben verleend. Het is nu het moment om de werken een vaste plek te gunnen bij een liefhebber thuis of op kantoor. Vandaar nu de mogelijkheid om een aantal kunstwerken voor een (vriend-)schappelijke prijs te verwerven.

Houd je van abstract, figuratief of streng realistisch? Val je op vorm of juist op kleur? Of ga je af op één specifiek thema, zoals een landschap, portret of droomfantasie? Kom kijken en sla je slag. Er is genoeg om van te houden. De expositieruimte is open op maandag t/m vrijdag van 9 – 17 uur, op zaterdag en zondag van 12 – 17 uur.

Kopen kan tijdens openingstijden van de kunstuitleen: woensdag t/m vrijdag van 12 – 17 uur.

error: Content is protected !!