Alkmaar · 26 september 2023

Leger des Heils zoekt collectanten voor Alkmaarse collecteweek

Leger des Heils heeft collectanten nodig in Alkmaar, want in de week van 26 november tot en met 2 december 2023 gaan duizenden vrijwilligers van het Leger des Heils in het hele land weer langs de deuren om te collecteren voor hulp aan kwetsbare mensen.

In deze onzekere tijden, waarin inflatie, armoede en onvoldoende perspectief op bestaanszekerheid aan de orde van de dag zijn, is dat broodnodigCollecteren aan de deur is lastiger dan een aantal jaren terug en er gaan veel minder mensen de straat op dan in andere jaren.

En dat terwijl het Leger de opbrengsten eigenlijk niet kan missen. Vandaar dat het Leger iedereen oproept om een handje te helpen. Tevens heeft het Leger des Heils de mogelijkheid gecreëerd om online collectant te worden. Op ‘ word collectevrijwilliger bij het Leger des Heils ‘ is te zien hoe dat werkt.

De opbrengst is bestemd voor het buurtwerk van het Leger des Heils. De organisatie heeft door heel Nederland zo’n honderddertig buurthuiskamers die bedoeld zijn voor de directe omgeving en toegankelijk zijn voor iedereen. Mensen kunnen er terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. In steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten.  

Foto: aangeleverd 

error: Content is protected !!