Alkmaar / Streekagenda · 25 oktober 2024

Ligplaatsen bij concert Wishful Singing, speciaal voor langdurig zieken en mantelzorgers

Ligplaatsen bij concert Wishful Singing, speciaal voor langdurig zieken en mantelzorgers

ALKMAAR – Op woensdagavond 6 november viert vocaal ensemble Wishful Singing haar twintigjarig jubileum met het bijzondere concert Ubi Caritas in de Grote Kerk in Alkmaar. De reguliere tickets zijn inmiddels uitverkocht, maar er zijn nog ligplaatsen beschikbaar. Deze plekken zijn speciaal gereserveerd voor (oud-)deelnemers van de online zang- en ademtraining Zing je sterk, mensen die te maken hebben met langdurige ziekte en mantelzorgers. Er kan gebruik gemaakt worden van een 2 voor de prijs van 1 actie door een mail te sturen aan helpdesk@wishfulsining.nl. Er wordt dan een kortingscode per mail gestuurd die gebruikt kan worden op de website van de Grote Kerk in Alkmaar.

Een unieke ervaring

De ligplaatsen bieden een ontspannen manier om van het concert te genieten. Bezoekers kunnen zelf een yogamatje, kussen en dekentje meenemen om comfortabel te liggen tijdens de uitvoering. Dit maakt de ervaring extra toegankelijk voor iedereen die, vanwege hun gezondheidssituatie, baat heeft bij een rustgevende luisterhouding. Mantelzorgers zijn ook van harte welkom om samen met hun naaste het concert te beleven.

Verder zijn er zowel voor als na het concert voor hen die dat prettig vinden prikkelarme ruimtes beschikbaar.

Mantelzorgers: verdiepende online sessie en pilot Zing je sterk

In aanloop naar het concert organiseert Wishful Singing op 4 november een online verdiepend gesprek speciaal voor mantelzorgers, onder leiding van zangeres en geestelijk verzorger Maria Goetze. Uitgangspunt zijn de inspirerende teksten van Hildegard von Bingen, die als startpunt dienen voor een open gesprek over zingeving, kracht en ondersteuning in uitdagende tijden. Er is ruimte om ervaringen te delen en te ontdekken hoe muziek en zang kunnen helpen in het omgaan met de uitdagingen van mantelzorg.

Daarnaast start er in november een pilot van Zing je sterk speciaal voor mantelzorgers. Zing je sterk is ontwikkeld door zorg- en muziekprofessionals. Oncologisch verpleegkundigen in het Meander MC zagen de positieve effecten van Zing je sterk – met en na kanker op hun patiënten en raadden aan om het programma door te ontwikkelen voor mantelzorgers. Dit online programma biedt mantelzorgers een moment voor zichzelf, waar ze door middel van zang en ademhalingsoefeningen tot rust kunnen komen en in contact kunnen komen met anderen die dezelfde ervaringen delen. De prijs is op basis van draagkracht. Kijk op www.zingjesterk.nl voor meer informatie en aanmelden.

Feestelijk programma ter ere van 20 jaar Wishful Singing

Het hart van het programma Ubi Caritas bevat werken van Hildegard von Bingen en een gloednieuwe compositie van Diederik van der Laag, geïnspireerd op het thema zorgzaamheid en liefde. Naast middeleeuwse hymnen brengt Wishful Singing ook Scandinavische volksmuziek en close-harmony-arrangementen. De avond wordt extra bijzonder door de samenwerking met het duo MARS:SMITH, bestaande uit Paul Smith (pianist/zanger) en fluitiste Daniela Mars.

Praktische informatie

Datum: Woensdag 6 november

Locatie: Grote Kerk, Alkmaar

Aanvang: 20:15 uur

Ligplaatsen: Speciaal voor (oud-)deelnemers van Zing je sterk, langdurig zieken en hun mantelzorgers. Vergeet niet om zelf een yogamat, kussen en dekentje mee te nemen.

Tickets: https://grotekerk-alkmaar.nl/agenda/seizoen-24-25/wishful-singing-mars-smith-ubi-caritas/

error: Content is protected !!