Alkmaar · 19 oktober 2024

Loopbaanspreekuren en Sollicitatieworkshops in de bibliotheek

Loopbaanspreekuren en Sollicitatieworkshops in de bibliotheek

Voor iedereen die op zoek is naar een (nieuwe) baan organiseren Bibliotheek Kennemerwaard en Verhelder Talent loopbaanspreekuren en twee sollicitatieworkshops. Tijdens de workshops leer je van alles om jouw sollicitatie succesvol te maken. De workshops zijn gratis en kunnen los van elkaar gevolgd worden. Ze beginnen met een theoretisch gedeelte. Hierin wordt informatie en kennis gedeeld en krijg je inzichten en voorbeelden uit de praktijk. Tijdens de workshop ga je ook gelijk aan de slag en is er tijd om opdrachten te maken. Zo kun je het geleerde gelijk toepassen op jouw persoonlijke situatie. Bij de loopbaanspreekuren heb je een 1-op-1 gesprek waarin je jouw specifieke vragen kwijt kunt.

Loopbaanspreekuren
Heb je vragen of hulp nodig tijdens jouw zoektocht naar een (nieuwe) baan? Of heb je een baan maar vind je de stap om te gaan solliciteren best spannend. Of ben je je aan het oriënteren op een volgende stap in je carrière? Kortom, wil jij je loopbaan eens onder de loep nemen? Verhelder Talent komt twee keer naar de bibliotheek voor een gratis loopbaanspreekuur. Kom naar dit 1-op-1 spreekuur waarin jij in een persoonlijk gesprek al je specifieke vragen kwijt kunt. De loopbaanspreekuren vinden plaats op vrijdag 18 oktober en 8 november. De spreekuren zijn in de bibliotheek in Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2 van 13.00 tot 15.00 uur.

Workshop: Opvallend goed CV!

Vrijdag 29 november van 10.00 tot 12.00 uur

Wanneer je gaat solliciteren is het CV de eerste indruk die je achterlaat bij de ander. En een eerste indruk maak je maar één keer. Er hangt nog steeds veel van het CV af. Maar wat zet je nu wel en juist niet in jouw CV? Wat is een goede opmaak voor het CV? En hoe kan je opvallen tussen al die andere sollicitanten? Tijdens deze training krijg je alle antwoorden en veel tips over de inhoud van een goed CV.

Workshop: Vindbaar op LinkedIn!

Vrijdag 6 december van 10.00 tot 12.00 uur

Verreweg de meeste vacatures worden geplaatst op LinkedIn. Het is een belangrijk netwerk om actief op te zijn omdat veel recruiters en HR-professionals daarop te vinden zijn. Maar hoe maak je een goed en vindbaar profiel? Waar vind je vacatures en hoe vind je de juiste?

In deze training geven we je uitgebreid uitleg over de werking van LinkedIn en het optimaliseren van jouw profiel. We laten je voorbeelden zien, vertellen welke schuifjes je aan en uit kunt zetten in de instellingen.

Aanmelden
Deze workshops en de spreekuren zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Waar wacht je nog op? Meld je aan! Dit kan op info@verheldertalent.nl. Zowel de loopbaanspreekuren als de workshops vinden plaats in de bibliotheek in Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2.

error: Content is protected !!