Alkmaar · 10 augustus 2024

Maandag regionaal 35 graden. Warmste dag van het jaar?

Maandag regionaal 35 graden. Warmste dag van het jaar?

De komende dagen wordt het steeds warmer in Nederland met volgende week dinsdag waarschijnlijk de climax. Dan kan de temperatuur regionaal oplopen naar 34 of 35 graden, maar neemt tegelijkertijd de kans op een aantal buien flink toe. De nacht naar dinsdag kan uitzonderlijk warm verlopen met in het holst van de nacht nog 23 of 24 graden regionaal.

Het weekend staat in het teken van een flinke weersverbetering met vooral op zondag veel zon en hoogste temperaturen tussen 25 en 30 graden. Dan waait er ook een oostenwind. Op zaterdag zijn er nog hardnekkige wolkenvelden, vooral in het noorden van het land. Ook zijn er wel zonnige momenten met het accent in Zuid-Nederland.

Met 20 tot 25 graden en een matige westelijke wind is het niet bepaald koel te noemen in de middag. Een zwak frontaal systeem blijft tot en met zondag nipt ten noorden van het land treuzelen en geeft dus die vochtvelden af waardoor de zon op zaterdag niet optimaal schijnt.

Vooruitzichten tot 20 augustus: Zaterdag en zondag zijn prima dagen met vooral op zondag veel zon en (hoog)zomerse warmte. Een kortstondige warmteoprisping begin nieuwe week gaat tenminste twee etmalen zeer warm weer geven met toptemperaturen tussen 32 en maar liefst 35 graden regionaal. Vooral dinsdagnacht kan erg zwoel verlopen in het land.

Vanaf half augustus nadert een oceaandepressie (in de vorm van een trog boven de Noordzee) waardoor medio volgende week de kans op enkele buien toeneemt. Zicht op hernieuwde tropische sferen in Nederland is er voorlopig niet.

error: Content is protected !!