Alkmaar · 3 januari 2024

Man krijgt dertig maanden celstraf (waarvan negen voorwaardelijk) voor ontucht met minderjarig meisje

Man (33) veroordeeld tot jaar gevangenisstraf voor winkeldiefstal met geweld in Heiloo

De rechtbank in Alkmaar heeft een man (41, uit Krommenie) veroordeeld tot dertig maanden celstraf (waarvan negen voorwaardelijk) voor ontucht met een minderjarig meisje en het produceren/bezitten van kinderporno. De verdachte had het meisje, toen 14, leren kennen via een online game.

Ze raakten via chat met elkaar aan de praat. In 2018 reisde het meisje naar Krommenie voor een lan-party. Daar hadden ze seks. De daaropvolgende drie jaar hielden ze contact, vrijwel dagelijks via Whatsapp. De verdachte maakte naaktfoto’s en -filmpjes van het meisje. Het misbruik stopte pas in 2021. ”Alsof ik jarenlang in een grafkist zat die niet open kon’, zei het meisje in de rechtbank.

De verdachte hield het op ‘een stiekeme relatie’. De rechtbank legde veel bijzondere voorwaarden op: een meldplicht bij de reclassering, ambulante behandeling, een contactverbod, verplichte dagbesteding, meewerken aan schuldhulpverlening en het vermijden van contact met minderjarigen. De verdachte moet verder tien mille schadevergoeding betalen.

error: Content is protected !!