Alkmaar / Streekagenda · 15 oktober 2024

Model Spoorclub Alkmaar houdt open dag op 20 oktober

Model Spoorclub Alkmaar houdt open dag op 20 oktober

Model Spoorclub Alkmaar (MSA) houdt zondag 20 oktober een open dag. Tijdens deze dag kunnen bezoekers de voortgang van diverse modelspoorprojecten bewonderen, waaronder vernieuwde ontwerpen en digitale upgrades van vier grote clubbanen.

Een van de blikvangers is de baan die het station van Alkmaar uitbeeldt. Deze heeft niet alleen een grondige opknapbeurt gekregen, maar ook nieuwe seinen en gedetailleerde elementen zijn toegevoegd. Ook het oude station van Heerhugowaard is in volle glorie hersteld. De Hoogovenbaan, die het productieproces van staal van begin tot eind toont, nadert zijn voltooiing. Langs deze baan kunnen bezoekers karakteristieke elementen van Noord-Holland bewonderen. Het verhaal begint met de aanvoer van grondstoffen in een zeehaven en eindigt bij de hoogovens in de Zaanstreek.

Daarnaast is er een fantasiebaan te zien, waarop een levendige miniatuurwereld met bewegende auto’s en fietsers is gecreëerd. Hier treedt zelfs een miniatuurversie van de Alkmaarse straatzanger op. Voor de liefhebbers van kleine schaalmodellen rijdt op een 1:160-baan nu meerdere treinen tegelijk, dankzij digitale besturing. Voor kinderen is er een speciale treinbaan met een circus waar zij zelf treinen kunnen besturen en een modelmachinistendiploma kunnen verdienen. Ook is de ‘lokdokter’ aanwezig om defecte locomotieven van bezoekers tegen materiaalkosten te repareren.

De open dag vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur aan de Koornlaan 23, 1815 GE Alkmaar. De toegang bedraagt drie euro voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen.

error: Content is protected !!