Alkmaar · 30 december 2023

Na winderige jaarwisseling op weg dalende temperaturen

Het is de bewolking die weer vandaag het weerbeeld bepaald. Een natte dag wordt het niet, want slechts lokaal kan een beetje regen vallen. In het Waddengebied is de buienkans groter. Af en toe schijnt de zon tussen het wolkendek heen. De kans hierop is het grootst in het noorden en noordoosten. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind stijgt het kwik naar 9 tot 11 graden. Zaterdagavond en tijdens de nacht naar zondag is het overwegend droog, tegen de ochtend trekt vanuit het westen een regengebied over het land.

Oudjaar en oudejaarsavond: wisselvallig
Tijdens de laatste dag van het jaar is het wisselvallig met geregeld buien of regen. De temperatuur komt met 7 tot 9 graden lager uit dan de voorgaande dagen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig. Tijdens de jaarwisseling komen verspreid over het land enkele buien voor, maar er zijn ook droge perioden met opklaringen. Vooral in de kustprovincies kan het dan stevig waaien.

In het nieuwe jaar: lagere maxima
We komen in de koudere lucht terecht en de temperatuur zet een geleidelijke daling in. Maandag overdag is het zo’n 9 graden en dinsdag en woensdag komt de middagtemperatuur rond 7 graden uit. Tijdens de nachten daalt het kwik naar enkele graden boven het vriespunt. Het blijft wisselvallig met dagelijks kans op regen of buien, maar ook droge perioden waarin de zon door kan breken.

Bron: weeronline.nl

error: Content is protected !!