Alkmaar / Streekagenda · 18 oktober 2024

Nacht van de Nacht // bezoek Hortus Alkmaar in het donker

Nacht van de Nacht // bezoek Hortus Alkmaar in het donker

Op zaterdag 26 oktober 2024 organiseert ANIMO, het platform van Alkmaarse natuur- en milieuorganisaties, de Nacht van de Nacht in de tuin van Hortus Alkmaar. In heel Nederland worden op deze dag activiteiten georganiseerd om stil te staan bij het belang van het donker. Bij honderden deelnemende bedrijven en gemeenten gaat het licht uit. Zo vragen de deelnemers aandacht voor het belang van duisternis omdat planten, dieren en mensen afhankelijk zijn van het dag- en nachtritme voor een gezond leefgedrag. Het slaap- en waakritme van mensen en dieren wordt nu te vaak verstoord door te veel kunstlicht tijdens de nacht. Denk bijvoorbeeld aan licht van kassen, etalages en lichtreclames.

Wandel mee door de Hortus en beantwoordt de bordjes met leuke leerzame quizvragen over de leefomgeving van nachtdieren die overal in de tuin zijn opgesteld. Je kunt er een prijs mee winnen. Vanzelfsprekend zal er toegelicht worden waarom we stilstaan bij de Nacht van de Nacht. Het event is zowel voor volwassenen als kinderen vanaf 6 jaar geschikt.

Ook zijn er gidsen die met een batdetector vleermuizen gaan spotten en jij kunt met hen meelopen en vragen stellen. Na de wandeling mag je het vragenformulier inleveren en krijg je van een gratis consumptie. Leuk om na afloop kennis te maken met de andere deelnemers en ervaringen uitwisselen in de gezellige bar van de Hortus.

Start wandeling Hortus tussen:  18:45 – 19.00 uur. (duur wandeling ongeveer 1 uur)

Napraten met koffie/thee:            tot 21.00 uur.

Locatie:                                                Hortus Alkmaar, Berenkoog 43 (op Industrieterrein de Beverkoog),

1822 BH Alkmaar

Toegang:                                              gratis + 1 gratis consumptie

Aanmelden z.s.m.:                            animo@animo-alkmaar.nl

Meer algemene informatie over de Nacht van de Nacht op www.nachtvandenacht.nl

Uiterlijk 18 november a.s. worden de winnaars van de quiz bekend gemaakt en ontvangen deze een leuke prijs. Wacht niet te lang met aanmelden! Heel graag tot dan!

error: Content is protected !!