Alkmaar · 30 oktober 2023

Nationale Klimaatweek 2023 in Alkmaar

Nationale Klimaatweek 2023 in Alkmaar

Tot en met zondag 5 november is de Nationale Klimaatweek. Niet alleen deze week, maar ook de rest van het jaar. U kunt ieder moment beginnen aan een duurzamer leven. Dus waarom vandaag niet? Zet ook de knop om en doe mee! In Alkmaar zijn er deze week verschillende duurzame activiteiten waar u kunt aansluiten.

Nationale Klimaatweek 2023 in Alkmaar

Opening laadtaarn Nieuwlandersingel

Maandag 30 oktober 10:00 uur
De laadtaarn is een lantaarnpaal met daarin twee elektrische oplaadpunten gemonteerd. Steeds meer inwoners vragen naar laadpunten voor elektrische auto’s en elektrische boten. Alleen nemen deze laadpunten veel ruimte in beslag en zijn ze niet altijd even passend in het straatbeeld. Met de laadtaarn is het rustige straatbeeld bewaard gebleven. Geïnteresseerd? Kom langs bij de opening vanaf 10 uur ter hoogte van Nieuwlandersingel 79.

Gratis repareren bij het Repaircafé

Maandag 30 oktober – donderdag 2 november
Gun uw kapotte spullen een tweede leven en breng ze naar het Repaircafé. Zo hoeft u uw apparaat niet weg te gooien en een nieuwe te kopen. Reparaties zijn gratis. Er wordt mogelijk wel een bedrag gevraagd voor vervangingsmateriaal. Als dat het geval is, wordt er altijd met u in overlegt. Al met al scheelt het geld en is het niet nodig om uw apparaat tot afval te verwerken. Zo besparen wij productiekosten en energie. Elke maandag tot en met donderdag tussen 9:30 en 13:00 uur kunt u uw kapotte apparaten inleveren aan de Bestevaerstraat 2. Ga naar www.nmealkmaar.nl voor meer informatie.

Kledingruil en speelgoedruil

Zaterdag 4 november 11 uur tot 13 uur
Gun, geef en ruil in Wijkcentrum de Eenhoorn (Verdronkenoord 44). Tijdens deze ruilochtend ruilen wij kinderkleding en speelgoed in de doelgroep van 0-12 jaar. Waar het ene kind is uitgegroeid of op is uitgekeken, wordt een ander kind weer heel blij van. Bovendien zorgt het opnieuw gebruiken van spullen ervoor dat er minder nieuw wordt gemaakt. Dat scheelt productiekosten en energie. Kan uw kleding en speelgoed nog een goede ronde mee? Ruil het dan! Deelname is gratis. Aanmelden kan via www.elkombi.nl/agenda.

Tweedehandskleding bij het Upfestival

Zaterdag 4 november 12:00 uur tot 15 uur
Sluit op 4 november aan u op de Noorderkade (Ringersplein) bij de grappige warming-UP. De koude wintermaanden zijn in zicht, dus het is tijd om te verwarmen. UPfest neemt u met een knipoog mee in duurzame manieren van warm worden. Koop tweedehands winterkleding van een grote waslijn verspreid over het Ringersplein. Ga naar www.upfest.nl voor meer informatie.

Bezoek een Tiny House in Koedijk

Zaterdag 4 november
‘Wij hebben ons dubbele houten Tiny House zelf gebouwd in een eco-community waar nog 9 andere huizen en een Kenniscentrum Biobased Bouwen staan. Wij koken elektrisch, hebben zonnepanelen en slaan elektriciteit op in tweedehands accu’s. Daarnaast gebruiken wij een composttoilet en willen gaan douchen met een recycle douche met regenwateropvang. Wij kozen ook zoveel mogelijk tweedehands spullen en de inrichting is duurzaam of circulair.’
Nieuwsgierig? Kom langs en geef u op voor een bezoek via www.duurzamehuizenroute.nl/open-dagen

Simpele bespaartips

Bent u ook benieuwd hoe u met een aantal kleine aanpassingen kunt besparen op uw energierekening? Kleine veranderingen in gedrag en kleine maatregelen kunnen een groot verschil maken. Deze 24 tips kunnen u helpen om veel geld te besparen:
https://www.alkmaar.nl/duurzaam/24-tips-om-makkelijk-te-besparen-op-uw-energierekening/

error: Content is protected !!