Alkmaar / Natuur · 23 mei 2024

Natuurontdekpad bij Stadsboerderij de Hout

Het Natuurontdekpad werd 22 mei geopend door wethouder Jasper Nieuwenhuizen van de gemeente Alkmaar en Erik Ten Winkel, penningmeester.

Hortus Alkmaar heeft dit nieuwe Natuurontdekpad in Stadsboerderij De Hout ingericht. Op dit pad kunnen jong en oud ontdekken wat er allemaal groeit en leeft in onze natuur.

Achter de ‘poort’ van wilgentenen hebben we 3 verschillende landschappen gecreëerd en ingezaaid met (zoveel mogelijk) inheemse planten. In de bloemenweide staan allerlei kruiden en bloemen, die veel bijen en vlinders zullen aantrekken.

Over de vlonder loop je naar de poel. Hier staan waterplanten en kunnen bezoekers op zoek naar waterdiertjes, zoals kikkers en salamanders. Achteraan bij de eiken ontdek je wat er allemaal leeft op en in de bomen.

Bij ieder landschap heeft Hortus Alkmaar informatieborden gemaakt met leuke wetenswaardigheden over de planten en dieren.Schoolklassen kunnen over een paar maanden een natuurles volgen op het pad, gegeven door IVN Noord-Kennemerland.

De ingezaaide planten krijgen nu eerst de tijd om te groeien en bloeien. Het is te verwachten dat het er over een paar maanden prachtig uitziet. Veel plezier op het pad, dat vanaf nu geopend is!

error: Content is protected !!