Alkmaar · 5 april 2024

Nieuw Alkmaar Prachtstad Magazine op de mat

Alkmaar is de meest inspirerende groene stad van Europa. Met haar praktische aanpak won de stad de Green Cities Europe Award. Als trotse projectleider van Stadwerk072 kreeg Paul Weidema het eerste exemplaar uitgereikt. Deze week ligt de lente- en zomereditie van het Alkmaar Prachtstad Magazine bij ruim 110.000 huishoudens in de regio Alkmaar op de mat.

“Alkmaar heeft de Green Cities Europe Award gewonnen, daarom hebben wij heel bewust gekozen voor een groene invalshoek met deze editie” zegt hoofdredacteur Dorien Modderman – Berkhout. “We tippen de leukste afstapkraampjes met lokale producten, bespreken de Vegan Acadamy en laten zien hoe leuk het is om plastic te vissen vanaf een sup.”

Weidema ziet dit voorjaar de projecten uit de grond schieten. “We hebben met onze aanpak in drie jaar tijd 30.000 m² biodiversiteit toegevoegd aan Alkmaar. Door een snelle en praktische samenwerking tussen Gemeente Alkmaar, hoveniers, kwekerijen en de bewoners van Alkmaar hebben we in de stad zogenaamde groene ‘Pocket Parcs’ gecreëerd. De Alkmaarse manier van samenwerken is in de prijzen gevallen in Europa, dat blijft enorm bijzonder!”

Het komende seizoen is er veel te beleven in Alkmaar en omstreken. Het magazine staat vol met Alkmaarse evenementen en lokale activiteiten in het kader van Alkmaar Ontzet 450 jaar. Creatieve en culinaire programmering beleef je tijdens van Gogh & Friends, als de stad zich aansluit bij de grote van Gogh tentoonstelling die deze zomer te zien is in het Stedelijk Museum Alkmaar. Op het Waagplein vindt de gezellige Kaasmarkt met bijbehorende streekmarkt plaats op vrijdag. Meer informatie over bekende evenementen zoals Kaeskoppenstad, Koningsdag en -nacht, de Alkmaar Cityrun by night en Alkmaar Pride lees je ook in het nieuwste magazine.

Je kunt het nieuwe magazine ook online lezen.
De complete Uitagenda vind je op de UItagenda Alkmaar pagina. 
Volg ook @alkmaarprachtstad op Facebook, Instagram en TikTok voor alle actuele evenementen, tentoonstellingen en festivals.

error: Content is protected !!