Alkmaar · 28 juli 2023

Omdraaien rijrichting Baansingel en deel Nieuwlandersingel van de baan

Naar aanleiding van vragen in de gemeenteraad over het verkeer op de Nieuwlandersingel in Alkmaar heeft het college aangegeven af te zien van een pilot waarin de rijrichting op de Baansingel en een gedeelte van de Nieuwlandersingel wordt omgedraaid.

Het omdraaien van de rijrichting zou voor extra verkeersdrukte op de Lyceumstraat zorgen en daar zijn scholen gevestigd. Ook zou er naar verwachting dan meer verkeer door de wijk rijden hetgeen voor nieuwe sluiproutes in de wijk zou kunnen zorgen. Voor het optimaliseren van de Nieuwlandersingel als alternatieve fietsroute voor de Laat-west staat nu de start van de participatie gepland voor het vierde kwartaal van 2023.

Het uitwerken van het schetsontwerp is voorzien in het eerste kwartaal van 2024. Daarna zal in 2024 de verdere uitwerking worden gedaan en kan het moment waarop de uitvoering plaatsvindt worden gemeld. Over de inrichting van de Nieuwlandersingel en welke verkeersmaatregelen worden toegepast kan nog geen uitspraak worden gedaan. 

Bron: Mediapartner Beatfm.nl

error: Content is protected !!