Alkmaar · 13 september 2024

Op zondag 13 oktober vindt er in het kader Alkmaar Ontzet voor de 2e keer de Victoriewandeling plaats

Op zondag 13 oktober vindt er in het kader Alkmaar Ontzet voor de 2e keer de Victoriewandeling plaats

Op zondag 13 oktober vindt er in het kader Alkmaar Ontzet voor de 2e keer de Victoriewandeling plaats. Een wandeling van 15,73 km langs de historische Spaanse Linies van het jaar 1573! Jong en oud krijgt tijdens de wandeling vol verrassingen hierdoor een heel goed beeld van de omgeving van Alkmaar in 1573. Zelfs ras-Alkmaarders worden verrast door nieuw in beeld gebrachte feiten.

Dit jaar kunnen wandelaars kiezen voor 2 afstanden. Voor degene die 15,73 km te lang vinden is er dit jaar ook de mogelijkheid om een kortere Familiewandeling te lopen. Deze heeft de toepasselijke lengte van 8,10 km! De kortere wandeling tevens bijzonder geschikt om in gezinsverband met kinderen te lopen. Sportief en leerzaam!

NIEUW: DE VICTORIE FAMILIEWANDELING

De hoofdrol bij deze leuke wandeling wordt gespeeld door Jan Maertenszoon van der Mey. Jawel, het is de zoon van de beroemde Maerten Pieterszoon van de Mey, die in zijn polsstok het beroemde polsstokbriefje had verborgen.  Hij wist door de linies van het Spaanse leger te breken om via Sonoy en de Staten en wist tenslotte naar Delft te gaan om te bewerkstelligen dat de direct omgeving Alkmaar onder water werd gezet. Jan Maertenszoon is natuurlijk enorm trots op zijn vader. Na het vertrek Spaanse leger ging Jan Maertenszoon met vele andere uit de stad kijken wat de Spanjaarden allemaal achter hadden gelaten. Hij vond 11 Spaanse lansen. Deze heeft hij uitgezet langs de route van 8,10 km (8e van de 10e maand) met leuke rebusvragen voor jonge leeftijdsgenoten. De puzzeltocht loopt dus van ‘speerpunt naar speerpunt” met een hoogtepunt bij de finish, waar hij drie polsstokken van zijn vader heeft neergezet.

Speciaal voor gezinnen die met elkaar de bijzondere familiewandeling/puzzeltocht willen lopen, is een gezinskaart voor 4 personen te koop voor de aangepaste prijs van € 30,– . Kijk op de website voor meer informatie!

De wandeling wordt georganiseerd door Rotaryclub Alkmaar.  De volledige opbrengst van de wandeling gaat naar goede doelen. Maar liefst 11 lokale goede doelen zijn geselecteerd. Zij verzorgen de stempelposten en geven hun eigen invulling aan de kraam waar ze staan. Afwisseling is verzekerd!

De inschrijving is geopend en er zijn meteen al veel tickets verkocht.

Meld je dus zo spoedig mogelijk aan! De website is nu geopend voor inschrijving. Er zijn verschillende starttijden. De familiewandeling start rond het middaguur.

Zie www.victoriewandeling.nl

error: Content is protected !!