Alkmaar · 3 september 2023

Open dag natuurbegraafplaats 17 september: Laat je inspireren op Geestmerloo

Op zondag 17 september zal Natuurbegraafplaats Geestmerloo een Inspiratiedag organiseren. Tijdens dit evenement, dat van 11.00 tot 16.00 uur zal plaatsvinden, kunnen mensen kennismaken met het concept van natuurlijk begraven en afscheid nemen in deze betoverende nieuwe natuurlijke omgeving.

Geestmerloo is een natuurbegraafplaats in Alkmaar/Koedijk waar mensen een laatste rustplaats kunnen vinden te midden van de ongerepte natuur. Het is mogelijk om zelf een plek te kiezen, bijvoorbeeld bij een boom, met uitzicht op de duinen, of op een eiland. Alleen natuurlijke materialen worden gebruikt, zodat het graf volledig op kan gaan in de omgeving. Bovendien worden graven niet meer geruimd en blijven ze een persoonlijke rustplek voor altijd. Natuurlijk begraven is een relatief nieuwe manier van afscheid nemen en begraven, maar trekt veel interesse en interesseert veel mensen.

Tijdens de Inspiratiedag zullen er diverse activiteiten plaatsvinden. Bezoekers hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan rondleidingen, waarbij ze meer informatie krijgen over de natuurbegraafplaats. Ook zijn er demonstraties van begravingen en kunnen mensen een urngraf bekijken. In de schuur is een expositie te bezichtigen met een uitgebreide collectie van rouwdoeken, kisten en manden van natuurlijk materiaal, waaronder de Loop Living Cocoon™. Op de Inspiratiemarkt worden verschillende demonstraties gegeven, zoals het vouwen van rouwdoeken en het vlechten van wilgentenen manden.

De natuurbegraafplaats is dagelijks geopend, maar de Inspiratiedag biedt iedereen een laagdrempelige gelegenheid om kennis te maken met deze bijzondere manier van begraven en afscheid nemen. Het evenement nodigt mensen uit om geïnspireerd te worden door de prachtige natuur en om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn voor een persoonlijke rustplaats.

Kom op zondag 17 september naar Natuurbegraafplaats Geestmerloo en laat je inspireren door dit unieke concept van natuurlijk begraven!

error: Content is protected !!