Alkmaar · 10 september 2024

Oplossing voor weerkaatsing zonlicht op nieuwe energieleverend geluidsscherm

Eerste zonnepanelen geplaatst op Energieleverend Geluidsscherm

Wat betreft de weerkaatsing van zonlicht op het nieuwe energieleverend geluidsscherm aan de Nolenweg in Alkmaar is er volgens verantwoordelijk wethouder Christian Schouten een oplossing gevonden.

In aanvulling op de al aangebrachte ontspiegelende folie aan de achterzijde van de panelen zal er nu ook een extra folielaag worden aangebracht aan de voorzijde van de panelen die in de directe zichtlijn staan van de opstelstroken van de Nollenweg. Deze folie heeft niet tot nauwelijks impact op de opbrengst van energie. Deze folie is inmiddels besteld en wordt over ongeveer 1 à 2 weken geleverd.

Voor het aanbrengen van de folie moet een rijbaan worden afgesloten. Hiervoor is een vergunning van de provincie nodig. Deze is inmiddels aangevraagd en wordt naar verwachting snel verleend. Voor het aanbrengen van de folie moet het twee dagen droog weer geweest zijn. Als dat volgende week het geval is kan de folie dan worden aangebracht. Anders schuiven de werkzaamheden door totdat het twee dagen droog is.

Bron: Beatfm.nl

error: Content is protected !!