Alkmaar · 18 januari 2024

Opnieuw plaatselijk glad in onze regio

Opnieuw plaatselijk glad in onze regio

Aan het begin van de avond gaat het in het binnenland opnieuw vriezen. In de kustprovincies daalt de temperatuur tot dicht bij het vriespunt en komende nacht gaat het ook daar vriezen. Alleen dicht bij zee en op de Wadden blijft vorst uit. Er zijn heldere perioden en in de kustprovincies komen een paar buien voor. Later in de avond en komende nacht neemt de buiigheid iets toe en trekken de buien ook naar het binnenland. Hierdoor kan op verschillende plaatsen wat sneeuw vallen. In het zuidoosten wordt het met -8 graden het koudst.

Morgen: paar sneeuwbuien, daarna meer zon

Aan het begin van de ochtend trekken nog een paar sneeuwbuien over het land. In het westen wordt het snel droog, later in de ochtend ook in het oosten van het land en tegelijk komt er ook meer ruimte voor de zon.

De middag verloopt droog met flinke zonnige perioden en regionaal ook wat bewolking. Het wordt rond of iets boven het vriespunt in het zuidoosten tot 5 graden langs de westkust en op de Wadden. Er staat een matige zuidwestenwind. In het noordelijk kustgebied is de wind westelijk en (vrij) krachtig.

Er volgt opnieuw een koude nacht met in het binnenland enkele graden vorst.

error: Content is protected !!