112 / Alkmaar · 17 augustus 2024

Pand KiK en naastgelegen pand in de Mare verwoest door brand. Twee minderjarige meiden opgepakt

Pand KiK en naastgelegen pand in de Mare verwoest door brand. Twee minderjarige meiden opgepakt

Inmiddels is de brand aan de Europaboulevard in Alkmaar-Noord is onder controle, meldt de veiligheidsregio Noord-Holland Noord afgelopen vrijdagavond om 23.15 uur. Bij de brand kwam eerder op de avond veel rook vrij. Boven de winkels in het winkelcentrum bevinden zich woningen. Meerdere van die appartementen zijn ontruimd.

De brand begon in een filiaal van Kik, een winkel die kleding en huishoudelijke artikelen verkoopt. Het vuur verspreidde zich later naar een aangrenzend pand. Voor zover bekend konden alle medewerkers van de kledingwinkel tijdig het pand verlaten, en er zijn geen gewonden gemeld. Eén persoon is wel ter plaatse gecontroleerd door ambulancepersoneel.

De politie heeft twee tienermeisjes opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de brand. Ze zouden eerder op de avond aanwezig zijn geweest bij een kleinere brand in een filiaal van Decathlon.

Nadat deze kleinere brand was uitgebroken, werd er via Burgernet een melding verstuurd om uit te kijken naar twee tieners “van ongeveer 16 à 17 jaar”. Pas na het ontstaan van de grote brand in het winkelcentrum werden de meisjes door de politie aangetroffen.

Veel bewoners van de ontruimde appartementen zijn opgevangen bij familie of vrienden, aldus de Veiligheidsregio. Voor degenen die geen onderdak konden vinden, is een nabijgelegen buurtcentrum geopend. Het exacte aantal ontruimde appartementen is niet bekendgemaakt door de woordvoerder van de Veiligheidsregio.

error: Content is protected !!