Alkmaar / Streekagenda · 24 februari 2024

Rockopera Jesus Christ Superstar met Jeangu Macrooy in TAQA Theater De Vest

Ivo van Hove regisseert sterrencast in legendarische volledig Engelstalige musical. Klik onderstaand op ‘lees meer’ voor informatie over de Super Seats.

‘Jesus Christ Superstar’ is dé theaterbeleving van 2024. Een verhaal voor en ván onze tijd, dat je gegarandeerd aan het denken zet. In een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove en met een sterrencast van onder andere Jeangu Macrooy (Jesus), Lucas Hamming (Judas), Edwin Jonker (Pilate), Alex Klaasen (King Herod), Magtel de Laat (Mary Magdalen) en de beste talenten uit binnen- en buitenland. De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen – samen met een live orkest – de basis voor dit volledig in het Engels gezongen theaterspektakel.

Het verhaal
Het verhaal dat al eeuwenlang leidend is in een groot deel van de wereld en juist nu enorm actueel lijkt, komt naar de Nederlandse theaters. ‘Jesus Christ Superstar’ gaat over een groep mensen die de wereld wil veranderen. En hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit. Een voorstelling over aanbidding en verraad. Verheerlijking en laster. Macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop. De meer dan 20 nummers van het originele album uit 1970 vormen het fundament van deze iconische voorstelling. Zet je schrap voor ‘Jesus Christ Superstar’, dé rockmusical van 2024.

Trigger warning:
‘Jesus Christ Superstar’ bevat discriminatie, suggestie van fysiek geweld, fysiek geweld/mishandeling, flitsende lichteffecten, scènes met film–/theaterbloed en confronterende inhoud.

Super Seats: word onderdeel van de happening
‘Jesus Christ Superstar’ voelt als een ware happening. Laat je onderdompelen en overrompelen door de industriële vormgeving, een onvervalst concertgevoel en een unieke setting. Intens en dichtbij. Het ronde toneelpodium voelt als een arena, waar je zelfs letterlijk onderdeel kunt worden van het verhaal. Kies voor één van de 171 Super Seats, waarmee je op het podium zit en waar het verhaal zich rondom je afspeelt. Kom binnen tussen de coulissen, sta oog in oog met een levend kunstwerk en word meegezogen in de beleving! Of kies voor één van de andere plaatsen in de zaal en laat je uitdagen door een voorstelling die je niet snel zult vergeten.

Wat zijn Super Seats tickets?
Op onze website kun je tijdens het bestelproces de keuze maken voor Super Seats. Deze Super Seats zijn speciale podiumplaatsen en maken je als bezoeker onderdeel van de musical. Je krijgt geen rij- en stoelnummer, maar wordt voorafgaand aan de voorstelling via de rechter zaalingang naar je stoel op het podium begeleid. De musical wordt gespeeld in een arena-setting, waardoor de spelers rondom spelen. Je ziet de spelers dus niet continu op de rug.

Wat is het verschil tussen Super Seats 1 en 2?
De Super Seats 1 zijn stoelen in een versprongen tribune opstelling. Deze stoelen hebben een rugleuning en zijn hetzelfde geprijsd als de stoelen in de zaal. De Super Seats 2 (ook wel jongerenplaatsen) zijn banken die voor Super Seats 1 worden geplaatst. Deze banken hebben geen rugleuning en zijn goedkoper dan de reguliere kaartprijs.

Ik ben geen jongere/student. Mag ik dan evengoed op de banken zonder rugleuning zitten?
Ja dat mag. Houd er rekening mee dat er geen andere stoelen beschikbaar zullen zijn op de avond zelf.

Zijn de Super Seats toegankelijk voor mindervaliden?
We hebben op het podium de mogelijkheid om twee rolstoelplaatsen met begeleider te creëren. Je kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling kaartverkoop. Het podium is gelijkvloers met onze ingang, maar de Super Seats staan in een tribune opstelling waardoor je mogelijk een paar treden moet lopen.

In welke taal is de voorstelling en is er boventiteling?
Jesus Christ Superstar is geheel in het Engels. Er is geen boventiteling.

Is de cast tijdens alle voorstellingen hetzelfde?
De rolbezetting is in principe zoals op de website wordt gecommuniceerd. Jesus Christ Superstar behoudt zich het recht voor om de bezetting – zonder aankondiging vooraf – te wijzigen. Dit is geen reden voor restitutie van tickets.

Mag ik foto’s en geluidsopnamen maken tijdens de voorstelling?
Het is niet toegestaan om op enige wijze foto en/of video opnames te maken van de voorstelling.

Meer informatie
De kaartverkoop voor deze musical gaat hard, wees er snel bij voor de beste plaatsen! Voor een aantal voorstellingen kunnen Super Seats worden geboekt: je krijgt dan speciale zitplekken op het podium in plaats van in de zaal, waardoor je nóg meer wordt meegezogen in de beleving. Jesus Christ Superstar is van 20 t/m 24 maart in TAQA Theater De Vest te zien. Aanvang 20.15 uur van 20 t/m 22 maart en op zaterdag 23 maart. Op zaterdag 23 en op zondag 24 maart zijn er twee matineevoorstellingen om 14.30 uur. De voorstelling wordt volledig in het Engels gezongen en geacteerd (er is geen Nederlandse boventiteling).

error: Content is protected !!